Pierce Brosnan odmítl hrát Batmana. Nebral ho dost vážně

Kultura Kultura
21. 8. 2014 13:15
Původní Batman z roku 1989 mohl pod maskou skrývat jiného herce. V diskusi s fanoušky na Reddit Pierce Brosnan uvedl, že mohl získat roli jednoho z nejslavnějších superhrdinů.
Pierce Brosnan.
Pierce Brosnan. | Foto: Reuters

Praha - Castingové cesty jsou nevyzpytatelné. Pierce Brosnan nyní uvádí svůj nový film November Man, v němž se vrací v akční poloze a u nějž už bylo přislíbeno pokračování. Během propagace na komunitní stránce Reddit se otevřel jakýmkoli dotazům uživatelů a jedna se týkala i filmu Batman.

V odpovědi zmínil, že se před rokem 1989 ohledně obsazení do role milionáře Bruce Waynea, který na sebe bere kostým Batmana, sešel s Timem Burtonem, který tehdy celovečerní adaptaci připravoval. Ze spolupráce však sešlo. "Prostě jsem to nemohl brát vážně. Jakéhokoli člověka, který nosí spodní prádlo navrch, nemůžu brát vážně," uvedl ve své reakci.

Naráží přitom na původní komiksovou podobu maskovaného hrdiny, který byl od svých počátků před 75 lety navlečen do kostýmu se svrchní částí podobnou pánskému spodnímu prádlu. Nicméně dlouhodobě byla tato výtka módní policie směřována na konkurenčního bojovníka se zlem Supermana, který o své rudé spodky přišel ve filmu Muž z oceli až vloni s novou verzí Zacka Snydera.

Kdyby Brosnan u produkce Batmana z roku 1989 vydržel, zjistil by, že Burtonova verze netopýřího hrdiny byla oblečena do celotělového obleku jedné barvy.

Původní upoutávka na bondovku Zlaté oko.
Původní upoutávka na bondovku Zlaté oko.

Místo Brosnana tak superhrdinu ztvárnil Michael Keaton, který si roli zopakoval i o tři roky později v pokračování Batman se vrací. Mezitím si Pierce Brosnan musel počkat na zásadní úlohu své herecké kariéry. V roce 1995 se poprvé objevil jako James Bond ve filmu Zlaté oko a nahradil přitom Timothyho Daltona, který masově populární postavu agenta 007 ztvárnil dvakrát. Brosnan vydržel déle a jeho tvář patřila Bondovi po čtyři filmy.

Mimo to se nakonec nevyhnul spolupráci s Timem Burtonem. V roce 1996 ztvárnil vědce v potrhlé poctě béčkovým filmům o mimozemšťanech Mars útočí, v níž ho režisér nechal dekapitovat, ale ani to mu nezabránilo pokračovat v milostném vztahu s ženou, jejíž hlavu Marťané přidělali na psí tělo. Zpětně se superhrdina ve spodním prádle nejeví až tak "neseriózně".

 

Právě se děje

Další zprávy