"Nezmáčkl jsem spoušť," tvrdí Baldwin. Po střelbě na natáčení zemřela kameramanka

ČTK ČTK
Aktualizováno 2. 12. 2021 7:16
V rozhovoru, který ve čtvrtek odvysílá televize ABC, řekl americký herec Alec Baldwin, že nezmáčkl spoušť zbraně, jíž držel při natáčení filmu Rust. Střela usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou. Televize zveřejnila ukázky z interview.
Americký herec Alec Baldwin.
Americký herec Alec Baldwin. | Foto: Reuters

"Nezmáčkl jsem spoušť," řekl Baldwin. "Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a nezmáčknul spoušť. Nikdy," řekl herec, který ve snímku hrál hlavní roli a také jej produkoval.

Jde o první Baldwinův televizní rozhovor od 21. října, kdy se neštěstí při natáčení westernu v Novém Mexiku stalo. Podle vyšetřovatelů členové štábu řekli Baldwinovi, že není nebezpečné se zbraní zacházet. Vyšetřovatelé se stále snaží zjistit, jak je možné, že ve zbrani byl ostrý náboj.

V ukázce z interview na ABC hovoří Baldwin pohnutým hlasem a rozpláče se, když mluví o kameramance Hutchinsové. Při nešťastném incidentu Baldwin do ramene postřelil i režiséra Joela Souzu.

Na otázku, jak se ostrý náboj na natáčení dostal, Baldwin odpověděl, že nemá tušení. "Kdosi do zbraně dal ostrý náboj, kulku, která v tom místě ani neměla co dělat," řekl.

Podle vyšetřovatelů při natáčení Rustu nebylo vše v pořádku, co se týče zacházení se zbraněmi. Je podle nich příliš brzy na to určit, zda v případu bude podána žaloba. Kvůli neúmyslnému zastřelení Hutchinsové ale už čelí civilním žalobám týkajícím se odpovědnosti za toto neštěstí.

 

Právě se děje

Další zprávy