Baby nebude sedět v koutě. Hříšný tanec čeká pokračování, i s původní herečkou

ČTK ČTK
30. 4. 2022 21:51
Slavný americký film Hříšný tanec se dočká dalšího pokračování. Zahraje si v něm i Jennifer Greyová, která před 35 lety ztvárnila mladou hrdinku Frances Housemanovou přezdívanou Baby. Podle serveru Sky News se dvaašedesátiletá Greyová ujala i produkce. Datum uvedení do kin zatím není známé.
Foto: Žena.cz

Přípravu snímku oznámilo tento týden v americkém Las Vegas studio Lionsgate. Jeho zástupci odbornému publiku promítli krátké video se záběry z původní romantické komedie a hlasem oznamujícím, že "Jennifer Greyová se vrací ke Kellermanovým v další kapitole". V původním filmu byli Kellermanovi majitelé letoviska, ve kterém se odehrává většina příběhu.

Greyová příští týden vydá knižní paměti nazvané Out of the Corner, jejichž název odkazuje na jeden z klíčových okamžiků filmu a hlášku "Baby nebude sedět v koutě".

Ve filmu Hříšný tanec sedmnáctiletá dívka s hlavou plnou ideálů během lekcí tance a díky společnosti tanečníka Johnyho dospěje v ženu. Johnyho ztvárnil Patrick Swayze, který v roce 2009 zemřel na rakovinu. Film už se dočkal několika televizních i filmových pokračování, která však zdaleka nezopakovala úspěch kasovního trháku z roku 1987. Ten měl rozpočet 6 milionů dolarů a utržil přes 63,4 milionu.

Video: Proč se Hříšný tanec stal hitem

Filmový kritik Kamil Fila vybral do pořadu TV ovladač snímek z 80. let Hříšný tanec. Film podle Fily dobře zapadl do éry nastupujících videoklipů. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy