Babovřesky pomohly zvýšit tržby českých kin

Kultura ČTK Kultura, ČTK
25. 4. 2013 14:12
Návštěvnost kin v 1.čtvrtletí stoupla o 13 procent
Foto: babovresky.com

Praha - Návštěvnost tuzemských kin se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšila o 13 procent, diváky přitáhl hlavně film Babovřesky.

Do biografů zavítalo 2,66 milionu diváků. Tržby kin, které se od letošního roku počítají podle nové metodiky, dosáhly 348 milionů korun. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Unie filmových distributorů (UFD).

"Za zvýšením návštěvnosti stojí jednoznačně Babovřesky," uvedl tajemník UFD Jaroslav Pecka. Film režiséra Zdeňka Trošky dosáhl od únorové premiéry návštěvnosti 570 tisíc lidí a utržil 78 milionů korun.

Na druhém místě žebříčku filmů za první kvartál letošního roku se umístil Nespoutaný Django s návštěvností 190 tisíc, třetí je Čtyřlístek. Čtveřice dětských hrdinů utržila celkem 22 milionů korun. Průměrná cena vstupenky, stanovená podle nové metodiky, dosáhla v březnu 129,50 korun.

Návštěvnost a tržby tuzemských kin loni zachránily filmové trháky v závěru roku. Nejen agent 007, upíří lovestory a tolkienovské fantasy přilákaly do kin 11,18 milionu diváků, tedy o čtyři procenta meziročně více. Tržby stouply o pět procent na 1,28 miliardy korun.

 

 

Právě se děje

Další zprávy