Lístek do kina za 11 500 korun? O poslední díl ságy Avengers je rekordní zájem

Reuters Kultura Reuters, Kultura
3. 4. 2019 10:15
V přepočtu za 11 500 korun za kus se v USA přeprodávají nejdražší vstupenky na první projekce nového superhrdinského filmu od studia Marvel nazvaného Avengers: Endgame.
Avengers: Endgame začnou první česká kina promítat 24. dubna. | Video: Falcon

O závěrečný díl ságy Avengers je tak v USA větší zájem, než jaký provázel poslední dva snímky ze série Star Wars.

Foto: Marvel

Fandango a Atom, což jsou dva největší americké weby prodávající vstupenky do kin, uvedly, že za první den prodejů lístků na Avengers: Endgame registrují více zájemců než roku 2015 před premiérou Star Wars: Síla se probouzí nebo předloni v případě Star Wars: Poslední z Jediů.

Všechny tři filmy vyrobilo studio Disney. Přesné údaje o prodejích Fandango ani Atom neposkytly.

V novém snímku o Avengers se znovu setkají nejznámější komiksoví hrdinové Iron Man, Captain Marvel, Black Widow, Thor nebo Ant-Man. "Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder," avizují tvůrci.

Už loňské průzkumy mezi fanoušky naznačily, že Avengers: Endgame jsou nejočekávanějším filmem roku 2019.

"Prodeje lístků na Avengers: Endgame za prvních 24 hodin překonaly všechna očekávání a předčily i dosavadního rekordmana Star Wars: Síla se probouzí. Stačilo k tomu pouhých šest hodin," uvádí manažer webu Fandango Erik Davis.

Na konkurenční službě Atom zase nové Avengers: Endgame zlomily rekord v prodeji lístků přes mobilní telefony. Prodalo se třikrát víc vstupenek než před loňskou premiérou předešlého dílu Avengers: Infinity War.

Foto: Marvel

Noví Avengers: Endgame budou mít světovou premiéru 24. dubna nejprve v Austrálii a Číně, na tentýž den první projekce avizuje také česká distribuční společnost Falcon. První Američani film uvidí následujícího dne.

Na serveru eBay lze vstupenku na první den projekcí v kině IMAX v kalifornském Hollywoodu zakoupit za 500 dolarů, což je v přepočtu 11 500 korun. Za jiné lístky lidé nejčastěji přihazují částky okolo 35 dolarů za kus, tedy zhruba po 800 korunách.

Fanoušci si na sociálních sítích stěžují na přetížené prodejní weby, dlouhé čekání při vyřízení koupě vstupenky do biografu a další problémy. "Trvalo mi pět hodin, než jsem si koupila lístek," napsala na Twitteru uživatelka Meghan Keatleyová.

"Už čekám hodiny a web je dočasně nedostupný," stěžoval si další fanoušek vystupující pod přezdívkou Bakuhoe.

O pět hodin později přidal další zprávu. "Bylo zábavné s vámi všemi čekat, doufám, že se na vás všechny dostane a že společně budeme trpět pod ďábelskýma rukama Marvelu," dodal.

Loňské Avengers: Infinity War byly komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2018, celosvětově utržily 2,04 miliardy dolarů, což je čtvrtý nejlepší výsledek všech dob.

Star Wars: Síla se probouzí z roku 2015 mají stále o něco lepší čísla, celosvětově 2,06 miliardy. Druhý v dlouhodobém žebříčku je Titanic s 2,18 miliardy, první Avatar s 2,78 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy