Premiéra druhého Avatara bude o Vánocích 2017. Disney raději uvede nové Star Wars o půl roku dříve

Zuzana Mocková Zuzana Mocková
23. 12. 2015 14:35
James Cameron potvrdil přesný termín premiéry druhého dílu nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Avatara i s původním hereckým obsazením diváci uvidí až v prosinci roku 2017. Na to zareagovalo studio Disney, které uvede osmou epizodu Star Wars o půl roku dříve, než se předpokládalo.
Foto: Bontonfilm

Los Angeles – Režisér James Cameron potvrdil kanadskému deníku Montreal Gazette, že plánuje uvést druhý díl svého nejúspěšnějšího filmu přesně za dva roky. Fanoušci čekají na pokračování Avatara od roku 2009.

Tento týden také oznámila společnost Disney, že osmou epizodu Star Wars uvede v květnu 2017. Původně se přitom předpokládalo, že film nasadí tradičně před koncem roku.  

"Cílem jsou Vánoce 2017," řekl Cameron, který natáčí všechny tři plánovaná pokračování současně. Ta přesto poběží s ročním rozestupem. Režisér také prozradil, že všechny díly Avatara bude protínat jedna dějová linka pojící všechna pokračování. Každý díl pak ale bude samostatným filmem.

"Design máme více či méně hotový, což je obrovský úkol. Zabralo to dva roky a jsme hotovi. Dokončili jsme všechny bytosti, krajinu a nové světy, které v Pandoře uvidíte. Pokračujeme se psaním a je to skoro hotové. Takže jsme opravdu připravení odstartovat to během roku," sdělil Cameron, který musel žádat produkční společnost 20th Century Fox o posunutí termínu premiéry.

V současné době je tak plně zaneprázdněn natáčením filmu, ve kterém se opět objeví známé tváře z prvního dílu, jako je Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang a Sigourney Weaver. Druhý díl by tedy fanoušci nejvýdělečnějšího snímku všech dob (celosvětově utržil 2,8 miliardy dolarů) měli zhlédnout v prosinci roku 2017.

Další pokračování se pak objeví v kinech o Vánocích 2018 a poslední v roce 2019.

Fantasy velkofilm Avatar se odehrává na měsíci jménem Pandora v systému Alpha Centauri, kde hodlají lidé ze Země začít s těžbou, a to bez ohledu na tamní původní obyvatele žijící v souladu s přírodou.

Podívejte se trailer z prvního Avatara
 

Právě se děje

Další zprávy