Arnold se vrací. Jako stroj, šerif, nácek, prezident?

Kamil Fila Pavel Kroulík, Kamil Fila
28. 4. 2011 11:10
Exguvernér se prý chystá na sérii Terminátor
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Herec rakouského původu a donedávna guvernér amerického státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger záhy po odchodu z politiky oznámil, že je připravený znovu začít přijímat nabídky na filmové role. Dodal, že bude volit přiměřeně věku a pečlivě je zvažovat, poslední zprávy nicméně začínají být poměrně divoké.

Většina z nich je na úrovni drbů a nejsou plně potvrzené. Trochu se až zdá, že ony informace vypouští do světa jako pokusné balonky Schwarzeneggerova herecká agentura, aby zjistila, nakolik je o něj na trhu ještě zájem. Posledním takovým balónkem je možná zpráva, že by se Schwarzenegger měl vrátit k populární akční sci-fi sérii Terminátor. To zní skoro podobně bizarně jako nedávná šuškanda v politickém zákulisí, že by Schwarzenegger mohl v příštím roce nahradit současného nevýrazného prezidenta Evropské unie.

Starý vraždící kyborg

Foto: Reuters

Zprávy o tom, že by se bývalý kulturista, akční hvězda a nyní vysloužilý politik mohl vrátit do role, která mu pomohla prosadit se coby jedna z nejúspěšnějších a nejvýraznějších tváří Hollywoodu v 80. a 90. letech, začaly kolovat hned koncem ledna, kdy Schwarzeneggerovi skončil druhý mandát na postu guvernéra Kalifornie.

V únoru je pak oživilo jeho prohlášení, že se herec podílí na projektu, který má originálním způsobem vytěžit obě části jeho kariéry -  jde o TV pořad a komiks postavený na akčním hrdinovi s jeho politickou přezdívkou Guvernátor.

Podle informovaných zdrojů tento týden Schwarzeneggerova agentura Creative Arts Agency předložila návrh ohledně nového Terminátora třem velkým hollywoodským studiím.  CAA nicméně tyto zprávy odmítla komentovat. Podle všeho totiž neexistuje scénář, a tudíž ani jasná představa, v jaké roli by se Schwarzenegger mohl objevit.

Je zjevné, že při herecky pokročilém věku už nemůže ztvárnit vraždícího kyborga. Při přípravě předchozího, čtvrtého dílu Salvation se mluvilo spíše o tom, že by měl hrát mentora hlavní postavy, vůdce rebelů Johna Connora, který bude ve válce unesen armádou strojů, podroben řadě experimentů a buď přeměněn na kyborga, nebo použit jako vzor pro výrobu zabijáků řady T-800.

Ve čtvrtém dílu ovšem Schwarzenegger kvůli pracovním závazkům vrcholového politika nehrál a pouze poskytl digitální scan své tváře, která byla použita pro výrobu jeho počítačové podoby, jež se objevila na pár minut ve finále. Hlavní roli kyborga dostal Sam Worthington, Johna Connora ztvárnil Christian Bale.

Foto: Aktuálně.cz

Zda by se k sérii v pátém díle opět vrátil k režii i James Cameron je nepravděpodobné, neboť je plně pohlcen přípravou dalších dílů Avatara. Mluví se spíše o režiséru Justinu Linovi (Rychle a zběsile 4 a 5), který prý hodlá kromě Schwarzeneggera obsadit i Vina Diesela.

Všechny čtyři díly Terminátora vydělaly v kinech více než 1,4 miliardy dolarů, nicméně čtvrtý díl byl lehkým komerčním zklamáním. Schwarzenegger naposledy hrál ve třetím díle v roce 2003, kdy se ještě bez problémů dovedl dostat do správné fyzické formy.

Pronásledován Larry Kingem

Než bude rozhodnuto o Terminátorovi, může se Schwarzenegger věnovat dohledu nad seriálem Guvernátor, který pojednává o superhrdinovi, jenž žije dvojí život - jeden obyčejný rodinný a druhý tajný, v němž bojuje se zločinem. Nyní vzniká dvaapadesátidílný komiks a animovaný seriál, kde herec namluví hlavní postavu; na závěr možná přijde i celovečerní film.

Producentem a spoluautorem není nikdo menší než Stan Lee, zakladatel komiksového vydavatelství Marvel, autor Spider-Mana, X-Menů, Hulka či Fantastické čtyřky. Zprávy o seriálu původně vypadaly jako aprílový žert, ale nakonec bylo vše potvrzeno.

NBA - All Star - Gene Simmons a Arnold Schwarzenegger
NBA - All Star - Gene Simmons a Arnold Schwarzenegger | Foto: Reuters

Schwarzeneggerův dvojník bude těsně propojen se svým předobrazem a s reálným světem. Dokonce ho má pronásledovat otravný reportér jménem Larry King, který strká nos do jeho „civilní" identity. Každopádně v duchu současných komiksových počinů a adaptací nemá být Guvernátor superhrdinou ze staré školy, které sám Schwarzenegger hrával. Musí zachránit svět, ale zároveň být včas doma na oběd. 

Zdaleka ukončené nejsou ani spekulace ohledně snímku With Wing As Eagles (S křídly, jaké mají orli), kde by Schwarzenegger ztvárnil stárnoucího nacistického důstojníka, který se vzepře rozkazům a rozhodne se zachránit vlak s židovskými dětmi. Doposud ale existuje jen scénář a smlouva nebyla podepsána.

Naopak těsně před finále je prý účinkování ve filmu The Last Stand. Tady by měl hrát šerifa - tedy roli, o které původně uvažoval Liam Neeson. Režie se ujme Kim Ji-Woon. Firma Lionsgate už jen čeká na Arnoldův podpis. Má lovit šéfa desperátů, který uteče ze soudní budovy a ujíždí na jih do Mexika.

V médiích kolují i zprávy, že by se měl Arnold objevit v pokračování akčního vysloužileckého filmu The Expendables 2 (účast v jedničce byla jednou z velmi mála rolí za jeho gevernérování). Jeho jméno padlo i v souvislosti s filmem The Tomb, který režíruje Antoine Fuqua. Tady by měl mít roli bezpečnostního experta na budovy, který je obviněn ze zločinu a zavřen do vězení, které sám navrhoval…

 

Právě se děje

Další zprávy