Antioscary vysbírali Murphy a Lohanová

kul
24. 2. 2008 0:12
Takové žně tu nebyly od dob Staloneho

Los Angeles - Milovníci podivně úchylné zábavy ve stylu "je to tak hrozné, až je to dobré" dostali jasné pokyny.

Filmové anticeny Zlatá malina za rok 2007 vysbíraly filmy Norbit a Vím, kdo mě zabil a dva jejich protagonisté: Eddie Murphy a Lindsay Lohanová.

Oba herci mají po třech Malinách v ceně 4,89 dolaru, které uděluje tradičně v předvečer Oscarů publicista John Wilson už 28 let.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
UDÍLENÍ:
And the Oscar goes to... Irglová?
TIPY: Jak předvídá šance Once Hřebejk?
PROGNÓZA: Oscary Amerika zkoumá sebe samu
SPECIÁL: Filmové ceny 2008. Zvolte Oscary

Murphy, který je tu častým účastníkem, zabodoval nesnesitelnou komedií Norbit, v níž hraje přitroublého outsidera a smolaře, jeho přisprostlou těžkotonážní manželku, stařičkého provozovatele sirotčince čínského původu a ještě další postavy.

Lindsay Lohanová ve filmu Vím, kdo mě zabil
Lindsay Lohanová ve filmu Vím, kdo mě zabil | Foto: Aktuálně.cz

Všechny kreace si vysloužily nominace pro obzvláštní odpudivost a nevtipnost. Malinu nakonec Murphy obdržel v kategorii nejhorší herec, nejhorší herečka ve vedlejší roli a nejhorší herec ve vedlejší roli.

Přesto film vydělal 158 milionů dolarů a v neděli se paradoxně může dočkat Oscara za masky.

Druhý letošní premiant naopak získal jen devět milionů z celého světa. Dřívější nadaná hvězdička a nynější vymítačka večírků Lindsey Lohanová v nechtěně humorném thrilleru Vím, kdo mě zabil hraje ženu, která neví, jestli je schizofrenička, či zda má opravdu sestru.

Lohanová získala Maliny za dvojroli pianistky Aubrey Flemingové i jejího dvojčete a také za nejhorší herecký pár.

Postava je tu několikrát znásilněna, mučena, odhozena do příkopu a zhruba hodinu a půl se po plátně potácí o jedné noze a jedné ruce.

Když si Chuck bral Larryho
Když si Chuck bral Larryho | Foto: Bontonfilm

Dílko režiséra Chrise Sivertsona bylo oceněno jako vůbec nejhorší film loňského roku, o čemž svědčí i rekordní úspěšnost: osm Zlatých malin z celkových devíti nominací. Film u nás v kinech nebyl uveden, na DVD přichází právě teď.

Osm nominací měla nevkusná homofobní komedie Když si Chuck bral Larryho s Adamem Sandlerem a Kevinem Jamesem o dvou hasičích, kteří se rozhodnou uzavřít registrované partnerství, protože jim to přináší sociální jistoty.

Nominace se týkaly i velkých hitů jako Transformers či třetích Pirátů z Karibiku.

Jasné vítězství zařadilo snímky Norbit a Vím, kdo mě zabil mezi potenciálně kultovní filmy typu Showgirls či Základní instinkt 2. "Takovou slávu jsme tu neměli od dob Sylvestra Staloneho," prohlásil Wilson.

Ceny si odnášejí především prohřešky celebrit, které se propůjčily ptákovinám a hazardují se svým jménem coby obchodní značkou.

The Hottie and the Nottie
The Hottie and the Nottie | Foto: Aktuálně.cz

Hollywoodské hvězdy se obvykle udílení neúčastní. Výjimkou byl režisér Paul Verhoeven (Showgirls) či Halle Berryová (Catwoman) -  před třemi lety předvedla scénku parodující její oscarovou výhru za Ples příšer.

I když je teprve začátek roku, pro letošek už je jedním z favoritů Lohanové velká kamarádka Paris Hilton se svým novým počinem The Hottie and the Nottie.

 

Právě se děje

Další zprávy