Anděl Páně 2 se zapsal do historie, jako třetí český film překročil tržby 100 milionů

ČTK ČTK
2. 1. 2017 17:02
Pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně 2 jako třetí český film překročila v českých kinech tržby 100 milionů korun. Před ní jsou v historických tabulkách už jen snímky Jiřího Vejdělka a Jana Svěráka.
Jako recenzent půjdu proti většinovému názoru diváků. Pohádka Anděl Páně 2 se nepovedla z mnoha hledisek, tvrdí Kamil Fila a shrnuje argumenty proč. | Video: Kamil Fila

Anděl Páně 2 se na prvních místech žebříčku návštěvnosti drží od konce listopadu.

Za pět týdnů snímek vidělo bezmála 865 500 lidí a jeho tržby překročily 105 milionů korun.

Úspěšnější v tržbách v novodobé historii byl film režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami přes 124,6 milionu korun a Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), který vydělal téměř 124,1 milionu korun.

Na druhém místě žebříčku víkendové návštěvnosti je novinka Assassin’s Creed. Akční dobrodružný film během týdne zhlédlo více než 56 tisíc lidí. Z druhé na třetí příčku klesl Rogue One: Star Wars. Příběh ze světa Hvězdných válek za tři týdny vidělo téměř 220 tisíc diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce dalších pět snímků. Na šestém místě skončila komedie Manžel na hodinu, na dvanácté příčce je romantická komedie Všechno nebo nic, na patnáctém místě vstoupil do žebříčku historický snímek Masaryk, následují animovaní Lichožrouti a dvacítku uzavírá komedie Bezva ženská na krku.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí animovaný koprodukční snímek Ozzy, jehož hrdinou je stejnojmenný bígl, nový film režiséra Jima Jarmusche Paterson, čínská dobrodružná fantasy Velká čínská zeď, francouzsko-polské drama Agnus dei, americký filmový muzikál La La Land a dokumentární snímek Koudelka fotografuje Svatou zemi.

Nemyslím si, že snímek Anděl páně 2 byl sázkou na jistotu, nechtěl jsem prvnímu dílu podrazit nohy, ten tlak byl obrovský, říká režisér Jiří Strach | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy