Hodnou Terri i americká kina ovládá trestanec Idris Elba

jla
15. 9. 2014 14:08
Po letních trhácích toho v kasách amerických kin nikdo moc nečeká, přesto je tu první letošní tržba přes 300 milionů dolarů. Na účtu Strážců Galaxie.
Idris Elba ve filmu No Good Deed.
Idris Elba ve filmu No Good Deed. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Druhý zářiový víkend ovládla americká kina premiéra thrilleru No Good Deed seriálového režiséra Sama Millera, který vydělal přes 24,5 milionů dollarů a výrazně tak odskočil od druhého nejnavštěvovanějšího filmu Můj přítel delfín 2.

Avízovaný rozpočet thrilleru No Good Deed se pohybuje kolem 13 milionů dolarů, což znamená, že za první víkend je mnohem blíže profitu než některé z letních trháků jako třeba třetí díl Postradatelných.

Příběh thrilleru No Good Deed začíná v momentě, kdy se u dveří domu matky dvou dětí Terri, objeví Colin (Idris Elba), který žádá o pomoc a půjčení telefonu. Terri ve snaze konat dobro okouzlujícímu muži telefon půjčí, ovšem netuší, že jde o trestance na úteku, který se usadí v jejím domě a začne ji a její rodinu terorizovat.

Zklamání pro Warner Bros.

Druhá příčka patří pokračování příběhu mladého Saywera a delfína Zimy žijícího v zajetí. Můj přítel delfín 2 distributoří nasadili do mnohem více kin než No Good Deed, přesto film zaznamenal tržby jen na hranici 16 milionů dolarů.

Pro Warner Bros. jde o zklamání v porovnání s prvním dílem, který vydělal po celém světě 95 milionů dollarů. Do karet mu však hrál fakt, že šlo o 3D snímek v době, kdy byla 3D technologie ještě divácky atraktivní.

Trojici nejnavštěvovanějších filmů uzavírá prozatím jednoznačně největší kasovní trhák letošního roku Strážci galaxie. Po měsící a půl co se drží na předních příčkách, jako první letošní film překročili hranici utržených 300 milionů dolarů. To se naposledy povedlo animáku Ledové království.

 

Právě se děje

Další zprávy