Američané se nejraději nechávají léčit doktorem Housem

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 1. 2011 13:31
V USA se vyhlašovala anketa People's Choice Awards
People's Choice Awards - nejoblíběnější komediální herec v televizi Neil Patrick Harris (Jak jsem poznal vaši matku)
People's Choice Awards - nejoblíběnější komediální herec v televizi Neil Patrick Harris (Jak jsem poznal vaši matku) | Foto: Reuters

Los Angeles - Vítězi americké divácké ankety People's Choice Awards, která oceňuje nejlepší filmy, televizní pořady, herce a hudebníky , se stali cynický doktor House, rapper Eminem a třetí díl filmové Twilight ságy Zatmění.  Všichni si odnesli po čtyřech cenách. Vítězové 37. ročníku byli slavnostně vyhlášeni v Los Angeles,  večerem popáté za sebou provázela herečka a zpěvačka Queen Latifah.

Seriál Doktor House (House M.D.)  je nejoblíběnější televizní drama, Hugh Laurie a Lisa Edelsteinová jsou ejoblíběnějšími dranmarickými herci z obrazovky a  sám Gregory House byl jmenován oblíbeným televizním doktorem.

People's Choice Awards - nejoblíběnější filmový herec Johny Depp
People's Choice Awards - nejoblíběnější filmový herec Johny Depp | Foto: Reuters

Unylá tanagerská romance Twilight sága vyhrála potřetí za sebou. Loňské Zatmění je podle hlasujících absolutním filmem roku i  nejlepším dramatem. Hlavní hrdinové Kristen Stewartová, Robert Pattinson a Taylor Lautner jsou nejoblíbenější sestavou na plátně a sama představitelka Belly, která se zamiluje do upíra,  pak nejlepší herečkou.

 Prostřednictvím sociálních médií a internetu zaslali letos lidé do ankety 175 milionů hlasů. People's Choice Awards předznamenává zámořskou sezonu cen udílených profesionály od Grammy po Oscary. Vyhlašuje se od roku 1975 a nyní se rozdává celkem v 35 kategoriích.  Výsledky ve většině z nich logicky odpovídají žebříčkům prodejnosti a sledovanosti i hitparádám. Dohromady vytvářejí panteon té nejširší popkltury, ze kterého pak zpětně čerpají sílu ti, kteří se do něj dokážou dostat.

Nejoblíběnějším filmovým hororem je nová verze Noční můry v Elm Street, titul nejoblíbenější rodinný snímek získal snímek Toy Story 3 a nejoblíbenější komedií se stal film s Adamem Sandlerem Machři. 

Sandler sám byl oceněn také jako nejoblíbenější komediální herec.  Johnnyho Deppa zvolili Američané nejoblíbenějším hercem bez omezení kategorií; vyhrál v konkurenci  jmen,  jakými jsou Leonardo DiCaprio nebo Robert Downey Jr.  Ten si mohl připsat vítězství za druhého Iron Mana, který se stal akčním filmem roku.  Akční hvězdou roku je ale Jackie Chan. Nejoblíbenější filmovou hvězdou do 25 let se stal Zac Efron, hvězda Muziálů ze střední.

Z moderátorů nočních talkshow mají Američané nejraději Conana O'Briana.  Televizní obsesí je pro ně seriál Dexter,  sci-fi seriálem Fringe a komediálním seriálem roku muzikálový Glee.  Zdejší trenérka roztleskávaček Jane Lynchová je nejlepší komediální herečkou v televizi, jejím protějškem byl zvolen Neil Patrick Harris z Jak jsem poznal vaši matku.

Hudební letos kategorii dominoval Eminem, který tak završil rok ve znamení návratu s novou desku Recovery, jež se loni stala nejprodávanějším albem v Americe. Získal cenu v kategorii nejoblíbenější umělec žánru hip hop a nejlepší zpěvák. Navíc byl jeho duet s Rihannou Love the Way You Lie byl vyhlášen jako nejoblíbenější píseň i hudební video.

Druhou prodejní hvězdu roku, jednadvacetiletou Taylor Swiftovou, vybrali fanoušci za vítěze v kategorii country umělců. Porazila v ní loňského vítěze Keitha Urbana, zpěvačku Carrie Underwoodovou i skupinu Lady Antebellum.  Minulý rok v této anketě získala trofej v kategorii zpěvačka roku.  Tu má ale letos Katy Perry  (stejně jako titul on line senzace).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy