Američané přijali film o 11. září

BBC, Hej
2. 5. 2006 11:00
Londýn - Film o 11. září má za sebou premiérový víkend v amerických kinech. V tržbách ho porazila jen komedie RV.
United 93
United 93 | Foto: www.flight.93.net

Let číslo 93 je podle BBC vůbec prvním hollywoodským filmem, který se věnuje tématu teroristických útoků z 11. září. Rekonstruuje dramatické události na palubě letadla, které ztroskotalo poté, co se jeho pasažérům nepodařilo přemoci únosce.

A Američané na něj byli zvědaví: hned o prvním víkendu obsadil druhé místo v žebříčku tržeb s výsledkem 11, 6 milionu dolarů. Porazila ho jen nová komedie Robina Williamse s názvem RV.

Poprvé byl Let číslo 93 uveden minulý týden na filmovém festivalu Tribeca. S ohledem na citlivé téma se diskutovalo, jak si snímek povede v amerických kinech, respektive bylo prý těžké vůbec odhadnout, jak si povede. Publikum zámořských kin popudil už trailer, který musel být dokonce z několika sálů stažen.

"Myslím, že Američané tím hlasitě a jasně vyjádřili, že už jsou na tento typ filmu připraveni," dodává po prvním víkendu ředitelka distribuce Universal Nikki Rocco s tím, že studio si ani nečinilo žádné odhady tržeb tohoto filmu, protože "to nebyl první a zásadní zřetel při jeho vzniku".

 

Právě se děje

Další zprávy