Allenova "cestovka" láká do Říma. Má už trailer

Kultura Kultura
5. 4. 2012 11:01
Allen v Římě vystoupil i před kameru. Po šesti letech
Woody Allen ve filmu To Rome with Love
Woody Allen ve filmu To Rome with Love | Foto: Profimedia.cz

Praha - Cestovka jménem Woody Allen pokračuje na trase po romantických evropských metropolích. Po filmech z prostředí nespoutané Barcelony a umělecké Paříže legendární režisér vztahových komedií zamíří do Říma se snímkem nazvaným To Rome with Love, v překladu Do Říma s láskou. 

Tentokrát oscarový režisér upustil od uceleného příběhu a jedno z nejstarších evropských měst je dějištěm čtyř na sobě nezávislých povídek. Po šesti letech se také Woody zpoza kamery přesouvá před ni a v jednom z příběhů si hraje hlavní roli, což naposledy udělal v Sólokapru z roku 2006.

Ellen Page a Jesse Eisenberg
Ellen Page a Jesse Eisenberg | Foto: Sony Pictures Classics

Stejně jako v případě Půlnoci v Paříži a Vicky Cristiny Barcelony, i zde budou hlavními hrdiny Američané na letních prázdninách v Evropě.

V prvním příběhu Allen společně s Judy Davisovou ztvární starší manželský pár, který do Itálie přijíždí poznat rodinu nadcházejícího své dcery. Allen se opět vžil do role neurotika vyšilujícího při sebemenší zámince. „Ten kluk je komunista, jeho táta majitel pohřebního ústavu … vede snad jeho matka domov pro malomocný?" dští na jeho postava po vzájemném setkání v čerstvě zveřejněném traileru.

Alec Baldwin
Alec Baldwin | Foto: Sony Pictures Classics

V následující části se prostitutka Penelope Cruzová pokusí splnit sny klientovi, který příliš netuší co se děje. Roberta Benigniho si italský dav splete s přijíždějící filmovou hvězdou a milenecký pár Jesse Eisenberg s Gretou Gerwigovou do Říma pozvou kamarádku Ellen Pageovou poté, co si projde těžkým rozchodem. Popularita Pageové mezi mladší generací přitom stojí na roztěkanosti a neustálém chrlení sarkasmů, tedy na podobných věcech jako herectví Woodyho Allena, a bude tak zajímavé sledovat, nakolik zdatně mu bude v To Rome with Love sekundovat, byť se přímo na plátně nesejdou.

Název To Rome with Love snímek dostal teprve nedávno. Předchozí název zněl Nero Fiddle (Nero si hraje) a ještě předtím se měl film jmenovat Bop Decameron (Dekameron v rytmu bopu). Oficiální distributor Sony Pictures se však s ohledem na mezinárodní srozumitelnost rozhodl od historických a literárních narážek upustit a do názvu nakonec vsadil samotné dějiště filmu.

Penelope Cruz ve filmu To Rome with Love
Penelope Cruz ve filmu To Rome with Love | Foto: Sony Pictures Classics

Oba snímky, které do jisté míry fungovaly jako reklama na dané město, přitom Allenovi přinesly značný komerční úspěch. Vicky Cristina Barcelona, do níž barcelonští radní investovali přes dva miliony eur za to, že Allen bude natáčet právě tam, celkově vydělal více než 95 milionů dolarů.

Oscarem za nejlepší scénář ověnčená Půlnoci v Paříži pak s tržbami kolem 155 milionů dolarů je zatím komerčně nejúspěšnějším filmem režiséra.

To Rome with Love si premiéru odbude 22. června v New Yorku. Následně poputuje i do evropských kin.

 

Právě se děje

Další zprávy