Alice Nellis točí nový film s Krobotem a Polívkou

Kultura Kultura
18. 9. 2012 19:24
Alice Nellis natáčí tragikomedii o hudební skupině
Vlevo  Bolek Polívka, vpravo na konci Miroslav Krobot
Vlevo Bolek Polívka, vpravo na konci Miroslav Krobot | Foto: Bontonfilm

Praha - V pondělí 17. září začalo natáčení nového filmu Revival Alice Nellis (Výlet, Tajnosti, Perfect Days). Režisérka komedii realizuje podle vlastního scénáře a v hlavních mužských rolích uvidíme Bolka Polívku, Miroslava Krobota, Karla Heřmánka, Mariána Geišberga a Vojtěcha Dyka a ženské postavy ztvární Zuzana Bydžovská, Jenovéfa Boková, Lucie Žáčková a Jana Hubinská.

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Film vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina Smoke se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972 a kteří se - každý z jiných důvodů - rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti. Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu, mění se i jejich plány a ambice.

"Revival je tragikomedie o stárnutí, rockenrolu a o podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl. Je to také příběh čtyř lidí, které pozdní socialismus a raná revoluce zavedly do zásadně jiných životních situací, ale kteří i přesto mají stále něco společného - je ještě pár věcí, které by předtím, než kapitulují na svůj život, chtěli udělat. Myšlenka na společný revival nabízí každému z nich východisko, byť ze zcela jiných problémů. A také je to film o tom, že hudba, nad kterou se naši rodiče kdysi pohoršovali, bude jednou hudba, které se budou naše děti smát. A to je v pořádku," říká o filmu Nellis. 

Film, jehož natáčení se uskuteční v září a listopadu 2012, vstoupí do kin během roku 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy