Češi propadli Avengers, v kinech za ně utratili 20 milionů

ČTK ČTK
4. 5. 2015 17:01
Akční snímek Avengers: Age of Ultron je v čele návštěvnosti, v první desítce zůstává i česká komedie Vybíjená.
Avengers: Age of Ultron
Avengers: Age of Ultron | Foto: Falcon

Praha  - Americký akční snímek Avengers: Age of Ultron se ihned po uvedení dostal do čela žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin.

Pokračování filmové adaptace komiksových dobrodružství Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye za první víkend podle informací Unie filmových distributorů v tuzemských kinech vidělo 131 580 diváků. Ti v pokladnách zanechali přes 20 milionů korun.

Na druhém místě je s velkým odstupem britská animovaná komedie Ovečka Shaun ve filmu, kterou zhlédlo necelých 10 tisíc víkendových diváků. Na třetím místě je další animovaný snímek Konečně doma, jehož tržby se za šest týdnů blíží částce 12 milionů korun. 

První český snímek zaujal v aktuální tabulce osmé místo. Jde o komedii Vybíjená, kterou podle knihy Michala Viewegha natočil režisér Petr Nikolaev. Zatím má na kontě téměř 171 tisíc diváků a více než třiadvacetimilionové tržby.

Ve filmu Avengers: Age of Ultron, který začala promítat česká kina, se střídají akční a osudové scény s citlivými pokusy o psychologii. Výsledek je nevyrovnaný, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy