Agentům se nelíbí představa, že zakladatel FBI byl gay

Kamil Fila Kamil Fila
16. 10. 2011 11:00
Zoom: Novinky i drby ze světa kinematografie
Foto: Aktuálně.cz

Eastwoodův film o FBI se nelíbí FBI: Životopis zakladatele FBI Edgara J. Hoovera, jejž režíroval Clint Eastwood a v nemž hraje hlavní roli Leonardo DiCaprio, možná způsobí skandál. A nikoli přímo politický, jak by se dalo čekat. Film prý Hoovera líčí jako homosexuála a poukazuje na to, že měl dlouhodobý vztah se svým vrchním náměstkem Clydem Tolsonem (toho hraje Arnie Hammer známý ze Social Network). 

A ten nejznámější skutečný: J. Edgar Hoover
A ten nejznámější skutečný: J. Edgar Hoover | Foto: Marion S. Trikosko

Ve snímku má být i "líbací scéna" nebo náznaky toho, že se ikonický šéf FBI převlékal do ženských šatů. Ostatně scénář napsal Dustin Lance Black, autor jiného životopisného snímku Milk o prvním, přiznaně homosexuálním americkém politikovi. (Sean Penn dostal za hlavní roli Oscara.) Zatímco gay komunity "kontroverzní portrét" vítají jako další osvětu, sdružení bývalých agentů FBI a Hooverova nadace už daly najevo velké znechucení. Odvázaní prý nejsou ani současní zaměstnanci agentury.

Po vyřešení "zásadního případu" s nahými fotkami Scarlett Johanssonové tak bude mít možná FBI opět práci - tentokrát vymyslet žalobu na filmové studio, že poškozuje dobré jméno instituce. Zástupce FBI zatím oficiálně potvrdil jen to, že se s nimi tvůrci snímku loni sešli.

Agentura prý filmové celebrity informovala, že pro jejich spekulace ohledně homosexuality nejsou žádné důkazy, i když se čas od času tyto dohady objeví. Ale do podoby snímku prý nijak nezsasahovali a nic neovlivňovali.  Podle amerických médií je však jasné, že jím nejsou nijak nadšeni. Sami autoři zatím odmítají cokoli komentovat.

DiCaprio hodlá hrát i v životopisném filmu vědce Alana Turinga, který pomohl díky prolomení vojenských šifer vyhrát druhou světovou válku, ale nakonec byl stigmatizován a trestán právě kvůli své homosexuální orientaci. Nakonec spáchal sebevraždu; od britské vlády se dočkal omluvy až v roce 2009.

 

Smrtonosná past 4.0 - Bruce Willis
Smrtonosná past 4.0 - Bruce Willis | Foto: Bontonfilm

Smrtonosná past 5: Studio 20th Century Fox odhalilo, že pátý díl série Smrtonosná past (Die Hard) bude mít název A Good Day to Die Hard (Příliš pěkný den na těžké umírání) a premiéra má být 14. února 2013. Příběh se prý bude odehrávat v Rusku a o Johnu McLaneovi (Bruce Willis) zjistíme, že má dalšího potomka, odcizeného syna. Ten se dostane neprávem do zdejšího vězení a otec ho jede vysvobodit.

Režii snímku má slíbenou John Moore (Za nepřátelskou linií, Max Payne). Scénář napsal autor čtvrtého dílu Skip Woods (jinak též Hitman, Wolverine a A-Team). Představitel McLaneova syna zatím nebyl vybrán. Spekuluje se o těchto hercích: Ben Foster (The Mechanic), Paul Dano (Malá Miss Sunshine), Aaron Paul (seriál Breaking Bad), Milo Ventimiglia (seriál Heroes) a Paul Walker (akční série Rychle a zběsile).

 

Thor 2: Americká režisérka Patty Jenkinsová se stane první ženou v Hollywoodu, která natočí film s akčním superhrdinou. S Marvel Studios podepsala smlouvu na pokračování akční fantasy o bohovi hromu Thorovi.

Foto: Aktuálně.cz

První snímek z prostředí severské mytologie, který ve světě vydělal 448 milonů dolarů, režíroval britský režisér Kenneth Branagh. Titulní roli opět ztvární australský herec Chris Hemsworth. V dalších rolích se objeví Natalie Portmanová nebo Tom Hiddleston, kteří také hráli v prvním snímku.

Před premiérou Thora 2 se ovšem tento superhrdina objeví i v týmovém snímku The Avengers - spolu s Iron Manem, Captainem Americou  Hulkem. Supertrhák má premiéru naplánovanou na květen 2012. Zároveň se na květen 2013 chystá i další Iron Man.

Patty Jenkinsová se proslavila jako scenáristka a režisérka filmu Zrůda z roku 2003, za který získala jihoafrická herečka Charlize Theronová Oscara za halvní roli.

 

Problémy s comicsy Soudce Dredd a Vrána: Comics Vrána byl poprvé adaptování v roce 1994 a stal se z něj kult, jednak kvůli výraznému vizuálnímu stylu režiséra Alexe Proyase. jednak kvůli smrti hlavního představitele Brandona Lee, který byl nešťastnou náhodou zastřelen při natáčení.

Foto: Aktuálně.cz

Nyní se již dlouho připravuje znovuoživení celé série. Ale po Stephenu Norringtonovi (Blade) odešel už druhý režisér Juan Carlos Fresnadillo (28 týdnů poté). Ten se hodlá věnovat novému Highlanderovi.

Nová Vrána je přitom poměrně očekávaná, scénář totiž napsal hudebník Nick Cave, jemuž je temná poetika původního comisu Jamese O´Barra blízká. Nyní se ovšem mluví o tom, že Caveův scénář bude nahrazený verzí Alexe Tse (Watchmen). Možná právě tyto scenáristické šachy byly důvodem odchodu režisérů.

Comics Soudce Dredd byl zase poprvé zfilmován v roce 1995 se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli a šlo o monumentální propadák, kterému se nepodařilo vystihnout ducha předlohy. Nyní film natočil znovu fanoušek předlohy Pete Travis (Úhel pohledu) s Karlem Urbanem v hlavní roli.

Výsledek se ovšem nelíbil scenáristovi Alexi Garlandovi (Ostrov, 28 dní poté, Sunshine) ani producentům; proto se vytváří přestřih materiálu, na nějž sám dohlíží. Měl by to stihnout do premiéry 21. září 2012.

 

John Singleton bude režírovat biografii Tupaca Shakura:  Ještě donedávna měl režisér slavného hiphopového snímku Hoši ze sousedství režírovat film s rapperem Ice Cubem. Nyní ale vyfouknul režii dlouho připravovaného životopisného snímku o zavražděném raperovi Tupacu Shakurovi jinému slavnému černošskému režisérovi - Antoine Fuquovi.

Foto: Lul Sec

Fuqua natáčení opustil, aby natáčel snímek Hunter Killer, ale přiznal také problémy s nalezením představitele hlavní role (uvažovalo se o Anthonym Mackiem). Pro volbu Singletona na režírování hraje i to, že Shakura osobně znal a režíroval v roce 1993 ve filmu Poetic Justice.

Hiphopová superstar Tupac Shakur proslul platinovými alby Me Against the World, All Eyez on Me a The Don Killuminati. Předtím, než byl v roce 1996 zavražděn při automobilové honičce, si budoval i kariéru uznávaného herce. Vrah nebyl nikdy oficiálně identifikován a případ zůstal nevyřešen.

O životě a smrti Tupaca Shakura bylo vydáno několik knih a natočeno několik dokumentů; pro hraný film vznikly zatím tři verze scénáře. Točit by se mělo v Los Angeles, New Yorku, Georgii a Las Vegas; datum začátku natáčení ale nebylo dosud stanoveno.

 

Trailer - Tři mušketýři 3D: "Postavy čtyř hrdinů bez bázně a hany, kteří se bijí ve jménu francouzského krále a snaží se překazit intriky pletichářského kardinála, zrádného vévody z Buckinghamu a dvojité agentky Milady de Winter, snad netřeba představovat. Z původní románové epopeje Alexandra Dumase staršího, četných převyprávění i nespočtu filmových převedení je všechny důkladně známe. Paul W. S. Anderson ve své moderní interpretaci ctí reálie příběhu a své novodobé ztvárnění hodlá přiblížit výpravnosti původního literárního díla." - To říká v anotaci studio. My pravíme: Jde o čistou hollywoodskou perverzi a proč si nedopřát její ukázku hned v HD

Trailer - Young Adult: Po snímcích Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom přichází režisér a scnárista Jason Reitman s další smutnou dospělou komedií Young Adult (u nás bude uvedena pod názvem Znovu a jinak). Vypráví o ženě (Charlize Theron), která se pomalu přehupuje do středního věku a opět chce získat svou dávnou lásku, i když už je dotyčný (Patrick Wilson) ženatý.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Trailer- Shame: Brandon (Michael Fassbender) je třicátník žijící v New Yorku, neschopný zvládat svůj sexuální život. Poté, co se do jeho bytu přistěhuje jeho o mnoho mladší sestra, se jeho svět začne definitivně vymykat kontrole. „Vizuálně tělesný" film o uzávislosti na sexu je náhledem do lidských potřeb a do toho, jak nás naše zkušenosti formují. Režie Steve McQueen (původně videoartista, předtím natočil ceněné drama Hlad). Jeho druhý film Shame (Stud) už bodoval na festivalech, v Benátkách byl dokonce mezi favority, ale do kin se chystá až teď (trailer zde). 

Fotky: Dva nejočekávanější comicsové trháky - The Dark Knight Rises a Superman: Man of Steel - mají k nabuzení fanoušků další série fotografií z natáčení.  

Foto: Aktuálně.cz

Foto: Aktuálně.cz


 

Právě se děje

Další zprávy