Agent 007 sehnal bond girl ve francouzské televizi

Kamil Fila Kamil Fila
9. 10. 2011 10:00
Zoom čili filmové drby týdne
Foto: Aktuálně.cz

Bond č. 23 a nová bondgirl: O novém Bondovi se toho moc neví a producenti dávkují informace velmi pomalu. Zatím je jasné jenom to, že v třiadvacáté bondovce bude potřetí hlavní roli hrát Daniel Craig a jeho šéfku M Judi Denchová.

Foto: Aktuálně.cz

Natáčení by se mělo spustit začátkem roku 2012 pod režijní taktovkou Sama Mendese (Americká krása, Road to Perdition). Do zatím nespecifikovaných protihráčských rolí jsou obsazeni či se předběžně počítá s Javierem Bardemem, Naomi Harrisovou jako Moneypenny (jde o první Moneypenny tmavé barvy pleti), Ralphem Fiennesem a nejnověji Benem Whishawem (Parfém: Příběh vraha).

Nejnovější zprávy se týkají tradiční disciplíny, výběru bondgirl – tou by měla být zatím herecky nezkušená Berenice Marlohe, pro niž jde nejen o první pokus ztvárnit nějakou roli v angličtině. Zatím se objevovala jen v několika francouzským televizních seriálech a filmech.

Podstatným bondovským rituálem jsou i spekulace, kdo natočí titulní píseň. Minule vypadla kvůli divokému života Amy Winehouse a prestižní zakázku získalo poprvé duo: Alicia Keys a frontman White Stripes Jack White. Nyní se mluví o o Lady Gaga nebo Kanaďanu Michaelu Bublém.

Tým scenáristů z minulých dílů přibral mezi sebe tentkrát i Johna Logana (Gladiátor, Poslední samuraj, Rango), ale o obsahu či názvu panuje tak přísné utajení, jak se na film o tajném agentovi sluší.

Jisté ale je, že Bond nakonec nezmešká oslavu svých filmových padesátin, jak to vypadalo. Natáčení třiadvacátého snímku s agentem 007 bylo doouho odkládáno přerušeno kvůli finančním potížím studia MGM.

 

Nový Perry Mason: Herec Robert Downey Jr. (Iron Man, Sherlock Holmes) zažívá hvězdný vrchol své kariéry. A to i díky své ženě, producentce Susan Downeyové. Ta mu domluvila u studia Warner Bros. roli slavného právníka Perryho Masona.

Foto: foto Marvel

Tato postava získala největší slávu díky televiznímu seriálu stanice CBS, který se vysílal v létech 1957 až 1966 a hlavní roli v něm ztvárnil Raymond Burr.  Ten se pak k roli vrátil ještě v 80. letech, kdy natočil řadu televizních masonovských filmů (a společně s Peterem Falkem coby Columbem patřil k hercům, jimž se podařilo v roli zestárnout a zemřít).

Tento seriál se ovšem odehrával v tehdejší současnosti. Nová celovečerní filmová adaptace se bude odehrávat v Los Angeles v raných 30. letech - tedy ve stejné době, kdy původní knihy napsal Erle Stanley Gardner. Zachovány mají být i postavy Delly Streetové, Paula Drakea a Hamiltona Burgera.

Ohledně věrnosti předloze ale mohou panovat různé dohady, viz ostatně velmi modernizovaný Sherlock Holmes, jehož druhý díl Downey nedávno dokončil a který bude ještě na sklonku tohoto roku uveden do kin. K Perrymu Masonovi zatím není napsaný scénář ani vybraný režisér.

 

Johny Depp bude pohádkový Dr. Seuss: Johny Depp už hrál nejen postavy slavných dětských knih jako Willyho Wonku z Karlíka a továrny na čokoládu či Kloboučníka z Alenky v říši divů, ale i přímo autora knihy Peter Pan, J. M. Barieho.  Nyní bude hrát dalšího autora dětských knížek, Theodora Geisela alias Dr. Seusse.

Foto: Disney

Ten v Česku není moc známý, ale v USA jsou milovány jeho knihy Jak Grinch ukradl vánoce (zfilmováno s Jimem Carreym) , Kocour v klobouku (zfilmováno s Mikem Myersem) a Horton Hear a Who (podle ní vznikl úspěšný animák).

Zatím není jasné, jakým způsobem bude životopis pojednán a zda půjde spíše o film pro děti nebo pro dospělé. Scénář napsal Keith Bunin, který dosud pracoval jen pro televizi HBO. Film bude produkovat studio Universal, které má i práva na všechny Seussovy knihy.


Clint Eastwood se vrátí k hraní: 81letý režisérský a herecký klasik se u svého snímku Gran Torino z roku 2008 zařeknul, že už nikdy nebude hrát; a pokud mu budou síly stačit, hodlá jen režírovat. Svůj slib ale zřejmě poruší.

Foto: Archiv

Po životopisu zakladatele FBI, Edgara J. Hoovera, v němž hraje hlavní roli Leonardo DiCaprio, měl v úmyslu dělat remake snímku Zrodila se hvězda, kam chtěl obsadit zpěvačku Beyoncé. Ta ovšem otěhotněla a natáčení se přesouvá.

Nedávný úspěch baseballového snímku Moneyball s Bradem Pittem tak Eastwooda přesvědčil, že by si měl sám zkusit baseballový film. Měl by nést název Trouble with a Curve. Eastwood ho chtěl původně i režírovat, ale nakonec tuto úlohu přenechal svému produkčnímu partnerovi Robertu Lorenzovi. Pro něj půjde o debut a pro Eastwooda o první film od roku 1993 a snímku S nasazením života, kdy hraje hlavní roli, ale nechá se režírovat od někoho jiného než sebe.

Příběh vypráví o stárnoucím, témě slepém baseballovém hledači talentů, který se svou dcerou podnikne cestu přes Spojené státy, aby mohl osobně omrknout slibného mladého hráče. Největším úkolem prý nyní bude najít představitelku pro roli Eastwoodovy dcery.


Lví král předznamenal návrat disneyovek ve 3D: Znovunasazení Lvího krále z roku 1995 v upravené 3D verzi do kin předčilo všechna očekávání. Šestnáct let starý film utržil za tři týdny přes 80 milionů dolarů a Disney tak plánuje urychlení obnovených premiér svých dalších klasik v trojrozměrné úpravě.

Foto: Aktuálně.cz

V únoru 2012 to bude Kráska a zvíře a v září 2012 Hledá se Nemo (ten vznikl ve studiu Pixar, které nyní spadá pod Disneyho). V únoru 2013 bude jako součást promokampaně na druhý díl únoru znovu uvedena jednička Příšerek s.r.o. Dvojka pod názvem Monster University, jež ve 3D rovnou už vzniká, má premiéru v červnu téhož roku. V září téhož roku přijde další konverze slavné 3D klasiky, Malé mořské víly.


Charlie Kaufman opět režíruje: Nejznámější nezávislý umělecký autorský scénárista Hollywoodu (či jak by mělo znít jeho správné označení) Charlie Kaufman bude režírovat další film podle vlastního scénáře. Poté, co se proslavil snímky V kůži Johna Malkoviche, Adaptace, Milujte svého zabijáka a Věčný svit neposkvrněné mysli, zkusil v roce 2008 režii snímku Synekdocha, New York. Přestože šlo o (předem očekávaný) komerční neúspěch, u Kaufmana vždy chtějí hrát špičkoví herci.

Foto: Aktuálně.cz

I v novém počinu Frank or Francis budou hrát hvězdy. Komik Jack Black, Steve Carell, Nicolas Cage a Kevin Kline. Příběh je tradičně ulítlý. Pojednává o online vztahu bloggera (Black) a pozérského režiséra (Carell). Hvězdu v případném filmu, který by měl vzniknout ze scénáře (vznikajícího ve filmu), bude hrát Cage.

Kline má naprosto šílenou dvojroli režisérova bratra, režiséra nejúspěšnějšího filmu všech dob Hiroshima  a radící „Richardovy loutkové hlavy“. Popis této role v originále zní, že její úlohou je "develop a completely inoffensive product that will have the broadest possible appeal and zero artistic integrity“.


Dění kolem Leonarda DiCapria: Vedle Johnnyho Deppa zřejmě druhá největší hollywoodská hvězda je na roztrhání. Momentálně se chystá na natáčení spaghetti westernu Django Unchained v režii Quentina Tarantina, kde bude za hlavního padoucha – násilnického majitele plantáže s černošskými otroky. Jeho pobočníka měl hrát Kevin Costner, tento týden ho ale nahradil Kurt Russell. Natáčení by se mohlo zpozdit, protože překvapivý představitel kladné role Christoph Waltz (předtím záporák v Hanebných panchartech) si při nácviku jízdy na koni způsobil poranění pánve.

Foto: Aktuálně.cz

Kromě hotového, výše zmiňovaného životopisu Edgara J. Hoovera se DiCaprio chystá na znovuzfilmování klasiky Velký Gatsby a také oceňovaného westernového románu Creed of Violence od Bostona Terana v režii Todda Fielda.

Zároveň by mohl hrát v adaptaci románu Satori od Dona Winslova, kde by ztělesnil nájemného vraha a agenta jménem  Nicholaï Hel. Ten byl po druhé světové válce vycvičen Japonsku, posléze je najat CIA  a stane se jedním z hráčů ve velkém politickém komplotu Sovětského svazu, Francie a Číny.  Studio Warner Bros doufá, že film by mohl odstartovat celou sérii ve stylu Jasona Bournea. Mimochodem další Winslovův román Savages právě dotočil Oliver Stone s herci jako Aaron Johnson, Blake Lively, Benicio del Toro, John Travolta, Salma Hayek a Emile Hirsch.

A nakonec se s DiCapriem uvažuje i pro celovečerní adaptaci slavného sci-fi seriálu Twilight Zone do podoby celovečerního filmu. S hercem by pak mohlo být svázáno jméno režiséra Christophera Nolana, který se díky Inception (Počátek) zdá být ideálním kandidátem. Mluví se ale i o Alfonso Cuaronovi (Potomci lidí), Michaelu Bayovi (Armageddon, Transformers) a Rupertu Wyattovi (Zrození planety opic).


Do série Rychle a zběsile naskočí Jason Statham: Nejvýdělečnějším projektem jinak poněkud prodělávajícího studia Universal je akční série Rychle a zběsile. Zvláště její pátý díl byl komerčně velmi úspěšný (celosvětově zatím 620 milionů dolarů).

Art Costume Institute Benefit - Rosie Huntington a Jason Statham
Art Costume Institute Benefit - Rosie Huntington a Jason Statham | Foto: Reuters

A tak jako pětku oživila přítomnost akční hvězdy Dwaynea The Rocka Johnsona, v šestce se objeví Jason Statham. Podobně jako The Rock není sice sám moc velkým tahákem, ale v součinnosti se jménem zajeté série by si navzájem měli pomoci.

Režisér Justin Lin by měl podle plánů natočit na jeden zátah šestý i sedmý díl. Oba se budou odehrávat v Evropě, Statham bude hrát v obou, stejně jako Vin Diesel a The Rock. Lin tak bude muset odsunout i své plány na remake Highlandera a pokračování Terminátora, kam počítal právě s Dieselem.


Trailery z poslední doby:

Jestliže dosavadní ukázky na Spielberovu 3D motion capture adaptaci comicsového Tintina nevypadaly moc přesvědčivě, nejnovější trailer dává naděje, že půjde o vzrušující zábavu. Jistě, naprosto dětinskou, ale dobrou.

Tři a půl minuty trvající trailer na film Muži, kteří nenávidí ženy - americkou adaptaci slavné švédské knihy. Nemělo by jít o remake švédského filmu a dá se očekávat, že režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) se opět projeví jako originální a perfekcionistický autor.

Oblíbená pohádková postava, a stálý člen týmu roztomilých zvířátek ze Shreka, Kocour v botách, se dočkal vlastního filmu. Vzhledem k tomu, že jej dabuje Antonio Banderas, jde také o variaci na Zorra Mstitele.

Slavná báseň Havran Edgara Allana Poea se stala záminkou k vytvoření dobové hororové detektivky, v níž se vrah inspiroval právě povídkami slavného spisovatele. Ten se dokonce přímo zúčastní vyšetřování. 

 

Právě se děje

Další zprávy