VIDEO První ukázka z Hvězdných válek. Temná síla se probouzí

Kultura Kultura
28. 11. 2014 18:44
První teaser trailer na novou epizodu Hvězdných válek je již ke zhlédnutí.
Nedávno odhalený podtitul sedmé epizody zní The Force Awakens.
Nedávno odhalený podtitul sedmé epizody zní The Force Awakens. | Foto: The Force Awakens

Praha – Nedávno byl odhalen podtitul sedmé epizody Star Wars, který zní The Force Awakens (Síla se probouzí). Režisér J. J. Abrams zveřejnil před několika dny tweet, ve kterém odhaluje další překvapení.

Podívejte se na první ukázku k The Force Awakens
1:26
Podívejte se na první ukázku k The Force Awakens

Podle dosavadních odhadů měla první upoutávka přijít někdy koncem roku, Abrams však ve zveřejněném vzkazu na Twitteru své produkční společnosti Bad Robot mj. popřál fanouškům "skvělý Den díkuvzdání" a odhalil, že první teaser se objeví již 28. listopadu ve vybraných kinech v Severní Americe. Doplnil, že video bude trvat 88 sekund. Do vzkazu také namaloval stíhačku a výbuch, což je určitým příslibem akce. Trailer je nyní k dispozici online.

Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí).
Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí). | Foto: Falcon

Video začíná dlouhou zatmívačkou, po níž se následuje klidný záběr na poušť, v němž se brzy objeví vyděšená postava v uniformě Stormtroopera doprovázená voice-overem, který temně říká: "Došlo k probuzení. Cítili jste to?" Následují dramatické prostřihy z výsadku Stormtrooperů nebo záběr na ženu ve spěchu startující vznášedlo. Temná strana Síly o sobě dává vědět záběrem na zahalenou postavu v lese se světelný mečem, který má tvar zlověstně vyhlížejícího rudého kříže. Ze známých herců zatím nikdo vidět v ukázce není.

Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí).
Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí). | Foto: Falcon

Trailer hudebně zakončuje známý hlavní motiv skladatele Johna Williamse, během něž letí loď Millennium Falcon směrem vzhůru k obloze a vzápětí směrem k nepřátelské střílející lodi. Poté se objevuje název epizody napsaný tradičním žlutým Star Wars fontem.

Ve 30 kinech v USA a Kanadě, jejichž seznam už fanoušci Hvězdných válek pilně nastudovali, tak jsou na velkém plátně k vidění první záběry napjatě očekávaného filmu, v němž se vrátí herci z původní trilogie – Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke) nebo Carrie Fisher (Leia). Posilami budou například oscarová Lupita Nyong´o, Oscar Isaac nebo Domhnall Gleeson. Oficiálního traileru se pak dočkáme v prosinci, přesné datum produkce neoznámila.

Další novinkou ze světa Star Wars jsou bližší informace k chystanému spin-offu, který režíruje Gareth Edwards (Godzilla). Podle serveru Slash Film bude film vyprávět o skupině lovců odměn, která byla najata, aby ukradla první plány Hvězdy smrti. Na časové ose by tak film spadal do období událostí Epizody IV – Nové naděje. Scenáristou snímku je Gary Whitta, který napsal nepříliš dobrý sci-fi film Po zániku Země (2013).

Abramsova sedmá epizoda dorazí do českých kin 17. prosince 2015. Doposud nepojmenovaný spin-off  Edwardse bude mít premiéru někdy během roku 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy