A z čeho rupnou nervy vám? ptají se Divoké historky

Jitka Lanšperková
24. 9. 2014 11:55
Když máte pravdu, ale nikdo vám nevěří. Když vám ujede autobus. Když jsou kolem vás samí kreténi. Bežné situace, které člověka přivádí k šílenství.
I na svatbě vám mohou rupnout nervy.
I na svatbě vám mohou rupnout nervy. | Foto: Aerofilms

Praha - Už za dva týdny vtrhne do kin očekávaná argentinsko-španělská komedie Divoké historky plná černého humoru. Distribuční společnost Aerofilms rozjíždí další ze svých marketingových metod.

K čemu všemu může dojít, potkáte-li ve své nové Audi na opuštěné silnici pomalejší auto?
K čemu všemu může dojít, potkáte-li ve své nové Audi na opuštěné silnici pomalejší auto? | Foto: Aerofilms

Ve spolupráci s tvůrci populárního blogu 1000 věcí, co mě serou připravili anketu vycházející z témat komedie Damiána Szifróna, která odhalí, co nejvíce dohání Čechy k šílenství. "V celostátní  anketě mohou diváci ovlivnit výběr deseti nejtypičtějších situací, ve kterých lidem rupnou nervy, nebo také vyhrát věcné ceny jako festival pass na příští ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech," vysvětluje Radka Urbancová z Aerofilms. 

Marketingový průzkum, zmeškaný autobus nebo nevěra

Na webu www.divokehistorky.cz je na výběr třicet různých možností, které dovedou člověka vytočit. Diváci tak mohou vybírat třeba mezi situacemi jako roztrhnutý pytel na odpadky, jednání s lidmi u přepážky nebo třeba pomalé připojení k internetu.

Podívejte se z čeho všeho můžou rupnout nervy rapperovi Vladimírovi 518,  herci Tomáši Hanákovi nebo filmovému producentovi Pavlu Strnadovi.
Podívejte se z čeho všeho můžou rupnout nervy rapperovi Vladimírovi 518, herci Tomáši Hanákovi nebo filmovému producentovi Pavlu Strnadovi.

"Nejčastěji mi asi rupnou nervy na silnici. Vzhledem k chlapskému egu mohou vznikat velmi vyhrocené situace," řekl rapper Vladimír 518 hned po předpremiéře Divokých historek. Zato Tomáše Hanáka spolehlivě naštve bezmoc při styku s administrativním aparátem. "Spolehlivě mě rozhodí, když mi někdo kříží plány nebo mě nějakým způsobem zpomaluje. Můžu tak vyjmenovat asi všech šest situací z Divokých historek," dodává Urbancová.

Šest povídek, které spojuje několik drobných témat - drobné křivdy, lži, bezmoc, stresové situace a nezvladatelné výbuchy vzteku a emocí - natočil podle vlastního scénáře režisér Damián Szifrón.

"Příběhy se vyrojily z nejnespoutanějších zákoutí mé představivosti, začal jsem psát povídky, kde jsem dal volný průchod své frustraci. Všechny byly o katarzi, odplatě a destrukci. A o neodolatelné rozkoši ze ztráty sebeovládání," komentuje vznik Divokých historek Szifrón.

Szifrón poprvé v Česku

Damián Szifrón je známý především ve své domovině díky svým komediím a seriálům. Divoké historky jsou první jeho film, který se dostane do české distribuce.

Koukněte se na trailer černé komedie Divoké historky. Do kin vstupují 9. října 2014.
Koukněte se na trailer černé komedie Divoké historky. Do kin vstupují 9. října 2014.

"Když jsem seděl v sále s dalšími dvěma tisíci lidmi ve slavnostních róbách a sledoval, jak se baví, plácají se do stehen a dávají průchod emocím, měl jsem hned jasno, že ten film musí do Čech. Závěrečný aplaus na festivalu ve Varech mě v tom jen utvrdil," vysvětluje Ivo Andrle z Aerofilms.

V ústředních rolích se setkávají jak hvězdy stříbrného plátna, tak i herci z alternativních divadel a televize.

Ricardo Darín se střetne s lidmi za přepážkou, Darió Grandinetti potká krásnou dívku v letadle, Erica Rivas zažije svatbu plnou adrenalinu, Oscar Martinéz se snaží zamezit rodinné tragédii a Leonardovi Sbaragliovi zkrátka rupnou nervy na silnici. Na produkci filmu se podílel i oscarový režisér Pedro Almodovár (Rozervaná objetí, Kůže, kterou nosím).

Oficiální česká premiéra Divokých historek je 9. října 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy