300: Vzestup říše nezopakoval kasovní šok Bitvy u Thermopyl

10. 3. 2014 11:49
Druhá Třístovka neopakuje úspěch jedničky, finančně ale ostudu nedělá. Dostavil se další úspěšný animák a Ježíš se na vzkříšení teprve chystá.
300: Vzestup říše.
300: Vzestup říše. | Foto: Warner Bros.

Praha - První Třístovka (300: Bitva u Thermopyl) v roce 2007 šokovala svým sedmdesátimilionovým otvírákem, což bylo na film s omezenou věkovou přístupností opravdu nečekané. U side-quellu s podtitulem Vzestup říše se vyhlíželo překvapení spíše druhým směrem, producenti si však oddechli - vlažně přijatá dvojka si připsala za první víkend 45 milionů z USA a devadesát dalších ze zbytku světa.

Na druhém místě další premiéra, animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. 32 milionů není špatné, ale rozpočet 140 milionů snese ještě pártýdenní přísun tržeb, než budou producenti spokojení.

Non-Stop nezastavuje, pouze brzdí. Druhý víkend připisuje 15 milionů, celosvětově má již 72. Film za 70 milionů takže ještě pár dolarů před vyhlášením zelených čísel vyhlíží.

LEGO® příběh už vyhlížet nepotřebuje, 360 světových milionů mu stačí ke spokojenosti. přesto jistě nikdo nepohrdnul dalšími 11 miliony za pátý víkend. Škoda že zbytek světa nesype jako USA, odkud pochází 220 milionů.

Na pátém místě s deseti miliony trpí svůj úděl Son of God. Film o Ježíšovi jistě o Velikonocích ožije a k 40 milionům jih pár přidá.

Za zmínku stojí, že Andersonův Grandhotel Budapešť otevřel na osmi stech tisících dolarech, což možná vypadá jako karambol, musíme si ale uvědomit, že tu je řeč pouze o čtyřech kinech. A to ho naopak pasuje do první desítky otvíráků v přepočtu na jedno kino. Podobně distribuované Měsíční království a Mistr měli osminu této sumy.

 

Právě se děje

Další zprávy