21 filmových hitů roku 2014: Kdy dorazí X-meni a třetí Hobit

21 filmových hitů roku 2014: Kdy dorazí X-meni a třetí Hobit
300: VZESTUP ŘÍŠE. Pokračování filmu 300: Bitva u Thermopyl nese název 300: Vzestup říše. Stylizovaná řežba podle komiksu Franka Millera vypráví o řeckém generálovi Themistoklovi, který čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxem a Artemidou, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. Tentokrát režíruje nováček Noam Murro. Premiéra se odehraje 6. března.
NOE. Režisér Darren Aronofsky (Rekviem za sen, Černá labuť) si stanovil nelehký cíl natočit biblický příběh o Noemovi a potopě světa tak, aby byl atraktivní, stále myšlenkově plnohodnotný, ale přitom nevypadal nepatřičně, nebo dokonce rouhačsky. Vystoupil tím z řady tichých adaptací určených primárně věřícím, jichž si jde sotva všimnout. Hvězdami filmu jsou Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson a Anthony Hopkins. Premiéra je naplánovaná na 27. března.
KAPITÁN AMERIKA: NÁVRAT PRVNÍHO AVENGERA. Kapitán Amerika se vrací v druhém dílu s podtitulem Návrat prvního Avengera. Hrdina komiksů vydavatelství Marvel se bude muset vypořádat s nebezpečím v podobě Zimního vojáka. V hlavní roli opět uvidíme Chrise Evanse, sekundovat mu bude Scarlett Johansson jako Černá vdova. Joea Johnstona na režisérském postu vystřídají sourozenci Anthony a Joe Russo, kteří doposud točili spíše seriály. Premiéra: 3. dubna.
TRANSCENDENCE. Wally Pfister je dvorním kameramanem Christophera Nolana. Nyní ale přichází s vlastní ambiciózní sci-fi s názvem Transcendence. Do hlavní role obsadil Johnnyho Deppa, do vedlejších Morgana Freemana, Kate Maru, Rebeccu Hall a Cilliana Murphyho. Paralel k Nolanovým filmům bychom nenašli málo a potvrzuje se, že kameraman je polovina režiséra. Jenže v něčem se Pfister přece jenom zásadně liší. Česká premiéra: 17. dubna.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
7. 2. 2014 9:52
Podívejte se na filmy, o které budou mít diváci světových kin největší zájem. Který z nich vydělá miliardu dolarů? Vybrali jsme 21 blockbusterů a očekávaných filmů, které letos dorazí do českých kin.
 

Právě se děje

Další zprávy