Top 10 nejlepších filmů roku podle recenzentů Aktuálně.cz

Top 10 nejlepších filmů roku podle recenzentů Aktuálně.cz
1. GRANDHOTEL BUDAPEŠŤ (Jan Gregor, 90 %).  "Grandhotel Budapešť je alegorií o Evropě coby chátrajícím luxusním hotelu. Má svou katarzní sílu, i když místo vyhrocených konfliktů nabízí jen útěšné absurdní gagy. Je to tím, že Andersonova poetika se dotýká samé podstaty nostalgie, jíž je vytěsnění nebo zlehčení všech špatných vzpomínek. A v současném filmu není režiséra, který by uměl tyhle zaniklé světy a vzpomínky na ně rekonstruovat hravěji než Wes Anderson." Česká premiéra: 13. března 2014.
Podívejte se na ukázku z filmu Grandhotel Budapešť.
2. PŘEŽIJÍ JEN MILENCI (Boris Hokr, 90%). Upírská romance Jima Jarmusche Přežijí jen milenci vstoupila do českých kin 27. března. "Přežijí jen milenci jsou skvěle zrežírovaným, zahraným a hlavně napsaným filozofickým traktátem i brilantní komedií plnou žánrových potěšení. Jim Jarmusch jimi upírům aplikoval pořádnou dávku „dobrého francouzského doktora“. Snad jim vydrží co nejdéle. Ostatně krize ještě nekončí a dobrých pozorovatelů je třeba čím dál víc. Přežijí jen milenci totiž místo pochybných upířích pravidel obrací zrak k naprostým kořenům. K dobám, kdy byl upír znamením krize a kdy byl také její příčinou a jeho odstranění řešením."
Podívejte se na ukázku z filmu Přežijí jen milenci.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
13. 8. 2014 10:04
Jaké filmy z českých kin od ledna do srpna tohoto roku získaly od recenzentů Aktuálně.cz nejvyšší ohodnocení? Podívejte se, které filmy byste neměli minout.

Fotogalerie - Vybrali jsem 10 filmů, které získaly od recenzentů Aktuálně.cz nejvyšší ohodnocení. Přečtěte si, jaké filmy, které měly v českých kinech premiéru od ledna do srpna letošní roku, stojí nejvíc za zhlédnutí.

Do výběru se dostaly český film Pojedeme k moři debutanta Jiřího Mádla, polské drama Ida nebo nejnovější americký trhák Strážci galaxie.

Podívejte se na ukázky nejlepších filmů!

 

Právě se děje

Další zprávy