Pražský festival United Islands zveřejnil program. A přidává tipy, na koho vyrazit

Kultura Kultura
20. 6. 2017 7:00
Festival United Islands of Prague zveřejnil program na všech pódiích. V pátek se o hlavní koncerty postará kapela The Tap Tap, složená z muzikantů z Jedličkova ústavu, a soulfunkoví Top Dream Company. Sobota bude patřit písničkáři Thomu Artwayovi. Letos festival spojil síly s oslavami 200 let vzniku městské čtvrti Karlín, festival proto odstartuje na Karlínském náměstí.
Izraelec Tamir má chraplavý hlas a ovlivnilo ho R´n´B. Na Rohanském ostrově zahraje v sobotu ve 14:30. | Video: YouTube / Jazz Kaar

Festival United Islands of Prague, který se letos bude konat od čtvrtka 22. 6. do soboty 24. 6. převážně ve čtvrti Karlín, zveřejnil na svém webu program všech dní. Festival je pro návštěvníky zdarma. 

Festival letos nenabízí žádná proslulá jména, dramaturgyně Barbora Šubrtová proto dává těm, kteří chtějí vyrazit najisto, několik tipů. 

  • Písničkář Thom Artway (sobota,19:00, ČT Art Stage) získal nedávno dvě sošky Anděl a je jedním z největších domácích talentů. Nedávno vydal nový singl In Your Mind, který zní popověji. Může za to i výraznější zvuk syntezátorů. 

  • Mezi hvězdičky festivalu patří fanoušek Peta Dohertyho - italsko-německý kytarista Fil Bo Riva (sobota, 20:00, scéna Radia 1) nebo mladičký izraelský zpěvák a klavírista ovlivněný jazzem, R'n'B a soulem Tamir Grinberg (sobota, 14:30, scéna Radia 1). 

  • Křehký projev synthpopové kapely z Rumunska Next Ex (sobota, 16:15, scéna Radia 1) se zpěvačkou Andreou v čele posluchače zavede do krajiny snové elektroniky. 

  • Portugalský hiphop, zkombinovaný se ska, reggae a dalšími žánry, nabízí naštvaní Throes + The Shine, kteří budou po Thomu Artwayovi uzavírat program letošního ročníku na Rohanském ostrově.

  • Karlínské náměstí bude v sobotu od 20:00 patřit krnovským Bratrům Orffům, kteří na festivalu United Islands vystoupí po devíti letech. Za poslední album Šero dostali v roce 2013 Anděla i cenu Apollo. 

  • Na scéně Radia Wave nebude chybět mladá zpěvačka a producentka Zagami Jericho (sobota, 17:30). Počítačovými hrami a elektronikou 90. let ovlivněné EP City is My Church získalo sympatie řady klubových fanoušků.
 

Právě se děje

Další zprávy