Festival Signal si posvítí na Rudolfinum. Videomapping ve Dvořákově síni doprovodí koncert symfoniků

Hana Slívová Hana Slívová
2. 2. 2018 11:17
Podzimní festival světel Signal má menší zimní variantu. Od 16. do 18. února se přesouvá do Dvořákovy síně v Rudolfinu, kde se videomapping, vytvořený na míru interiérům sálu, propojí s hudbou v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu.
Videomapping a koncert v Rudolfinu. Projekce původně doprovázely koncert České filharmonie. | Video: YouTube / Signal Festival

Do pražského Rudolfina přináší tým organizátorů festivalu Signal projekt nazvaný Sim/Nebula, který propojuje nejmodernější světelný design s klasickou hudbou. O padesátiminutový videomapping, tedy speciální světelné projekce, které se budou promítat na stěny Dvořákovy síně, se postará jedenáct vizuálních umělců ze šesti zemí.

Výtvarný koncept a vedení týmu má na starosti Amar Mulabegovič ze studia The Macula, jež v rámci podzimního festivalu Signal vytvořilo videomapping na kostel sv. Ludmily na náměstí Míru. Výrazným jménem je i turecké studio NOHlab. To spolupracuje s Pink Floyd nebo značkou Chanel.

Projekce budou doprovázet koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který zahraje Vltavu z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany, 2. větu symfonie Z Nového světa Largo a předehru Karneval od Antonína Dvořáka a také 2. větu symfonie Patetická Petra Iljiče Čajkovského.

Sim/Nebula není zcela nový projekt, uskupení The Macula ho původně připravilo na objednávku České spořitelny k oslavám 190. výročí založení této instituce. Projekce pro zvané hosty ovšem tehdy doprovázela vystoupení České filharmonie pod vedením Jiřího Bělohlávka. 

Jak se rodil videomapping pro Sim/Nebula

 

Právě se děje

Další zprávy