Festival Das Filmfest otevře životopisný snímek o Karlu Marxovi. Promítat se bude i Metropolis

ČTK ČTK
10. 10. 2017 11:58
Přes tři desítky snímků uvede přehlídka aktuální německé, rakouské a švýcarské kinematografie Das Filmfest. Její 12. ročník se uskuteční od 18. do 22. října v pražských kinech Lucerna a Atlas. Pokračovat bude od 30. října do 2. listopadu v Brně. Fanoušci budou mít možnost vidět i jeden z klíčových snímků světové kinematografie, legendární Metropolis Fritze Langa.
Z filmu Mladý Karel Marx.
Z filmu Mladý Karel Marx. | Foto: Diaphama Distribution

Mezi nejočekávanější snímky letošního Das Filmfestu patří zahajovací životopisný film Mladý Karel Marx či nejnovější počin - thriller o pomstě a spravedlnosti - německého režiséra Fatiha Akina Odnikud s Dianou Krugerovou v hlavní roli.

Pozornosti by divákům neměl uniknout ani snímek Peklo - Inferno oscarového režiséra Stefana Ruzowitzkého. Německá kritika tento thriller označila za angažovaný a vzrušující, nervy drásající i brutální.

Pražští a brněnští fanoušci budou mít možnost vidět i jeden z klíčových snímků světové kinematografie, legendární Metropolis Fritze Langa z roku 1927.

"Letos slaví 90. výročí vzniku a my jsme se tomuto snímku, který je jedním z vrcholných děl německého expresionismu, rozhodli vzdát hold právě na tomto festivalu. Uvedeme ho v nově restaurované kopii, projekci doprovodí živá hudba," řekl Tomáš Fridrich z Goethe institutu.

Zvláštní sekci bude mít žánr sci-fi, dokumenty a také nejzajímavější krátkometrážní snímky německých, rakouských a švýcarských tvůrců.

Letošní ročník nabídne rekordní počet diskusí a setkání s filmovými tvůrci. Slavnostního zahájení se zúčastní představitel Friedricha Engelse Stefan Konarske.

Vstupenky jsou v Praze v prodeji ve festivalových kinech. Všechny filmy se budou promítat s českými titulky, většina bude opatřena i titulky anglickými.  

 

Právě se děje

Další zprávy