Dyzajn market míří na Střelák, zahrají i Midi Lidi

Kultura Kultura
11. 9. 2014 15:45
Pražanům lačnícím po alternativním looku proto k večeru zahrají kapely, jako jsou Midi Lidi, Nylon Jail nebo HiFi.
Dyzajn Market se koná už o víkendu.
Dyzajn Market se koná už o víkendu. | Foto: Dyzajn Market

Praha - Tradiční podzimní Dyzajn market je tu. Na dvou místech v centru Prahy se tento víkend uskuteční již dvacátá přehlídka nezávislých českých a slovenských designérů, tentokrát ale v o trochu větším měřítku. Na 330 tvůrců bude okupovat nejen Piazzetu Národního divadla, ale po návštěvnicky úspěšném Letňáku se opět přesune i k řece, na Střelecký ostrov.

Pořadatelé se snaží nalákat kromě moře oblečení, šperků a interiérových doplňků také na family friendly atmosféru, stánky s jídlem a koncerty pod širým nebem. Pražanům lačnícím po alternativním looku proto k večeru zahrají kapely, jako jsou Midi Lidi, Nylon Jail nebo HiFi.

Co se týče značek, mezi největší favority jedné z pořadatelek Alice Rossi patří barevná exploze YAXI TAXI, ekologičtí Kartoons, kteří vyrábí nábytek z kartonů, a Eggo, ruční výrobce kožených brašen. Patnáct designérů také vytvořilo speciálně pro podzimní Dyzajn Market limitovanou edici Dyzajn, která se bude prodávat jenom na místě.

Organizátoři se rozhodli vtisknout Dyzajn marketu pro tentokrát více festivalovou atmosféru. „Léto nám sice dává pomalu vale, ale to neznamená, že si nemůžete užít hudbu a skvělý design s přidanou hodnotou všudypřítomného šumu Vltavy," slibuje Tomáš Kopečný z Malostranské besedy, která má na starosti kulturní program na Střeleckém ostrově.

Podzimní Dyzajn market Festival startuje v sobotu v deset hodin ráno a potrvá až do nedělního večera.

 

Právě se děje

Další zprávy