Trutnoff nabízí boj za Ukrajinu, Vinnetoua i bohoslužbu

ČTK ČTK
21. 8. 2015 10:30
Druhým dnem pokračuje festival Trutnoff, návštěvníci se mohou těšit třeba na ukrajinskou kapelu Kozak System, Dana Bártu nebo Čechomor.
Trutnoff 2014
Trutnoff 2014 | Foto: Anna Vedralová

Trutnov - V trutnovském areálu Na Bojišti pokračuje druhým dnem festival Trutnoff Open Air, který potrvá do 23. srpna. Jednou z hvězd dnešního programu bude ukrajinská skupina Kozak System a američtí New Found Glory.

Dále v pátek vystoupí Dan Bárta, Poletíme?, Wabi Daněk, Čechomor nebo Iva Bittová. Celkem se v letošním roce představí devět desítek interpretů. Součástí program tradičně bude bohoslužba.

Hlavní hvězdou letošního ročníku jsou britští The Prodigy, kteří celý program v neděli večer uzavřou. Poprvé ve své historii vydal festival na závěrečný den limitovanou edici jednodenních vstupenek.

Mezi koncerty, které vybočují z rockového zaměření přehlídky, patří například vystoupení cimbálovky Petra Mičky, operního pěvce Aleše Procházky nebo revivalu Louise Armstronga.

Festival také připravuje vzpomínku na filmového Vinnetoua, francouzského herce Pierra Brice, který zemřel letos v červnu. Brice dvakrát festival osobně navštívil.

Trutnoff 2015 je věnován svobodě Ukrajiny, náboženské snášenlivosti a obětem holokaustu.

 

Právě se děje

Další zprávy