Do Varů přijede Danny DeVito

Irena Hejdová Irena Hejdová
25. 6. 2007 11:16
Festival definitivně ladí slavné hosty
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Letošní 42. ročník karlovarského festivalu zahájí v pátek hvězda první velikosti Renée Zellweger. Teď pořadatelé ohlásili hosta stejného kalibru i na závěr přehlídky: přijede Danny DeVito.

Známý herec je i producentem a režisérem, třeba Války Roseových s Kathleen Turnerovou  a Michaelem Douglasem. Nejznámější je ale díky filmovým rolím - například z Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem, z dobrodružné Cesty za diamantem nebo z filmu Mars útočí!

Ve Varech DeVito převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu a uvede premiéru svého nového filmu. Ve snímku Hezké sny ztvárnil postavu podivínského odborníka na lucidní snění. Termín označuje stav, kdy si člověk plně uvědomí, že spí a může se do snu zapojit.

Snímek uvede spolu s režisérem Jakem Paltrowem, bratrem slavné herečky Gwyneth, která si v něm také zahrála.

Karlovarský festival už oznámil jména dalších hvězdných hostů. Zahájení obstará snímek Toma DiCilla Delirious, který si z loňského festivalu v San Sebastianu odvezl ceny za režii a scénář. I DeCillo se chystá do Varů.

Kvůli náhlé změně pracovního programu se festivalu nezúčastní režiséři Eli Roth a Georgie Hickenlooper. Zato přijede vycházející hvězda britského filmu Romola Garai která uvede nový snímek Françoise Ozona Ange, dobové drama o vzestupu a pádu excentrické britské spisovatelky na začátku 20. století. Čeští diváci ji znají z dickensovské adaptace Nicholas Nickleby, snímků Hříšný tanec 2, Trh marnosti nebo woodyallenovského Sólokapra.

 

Právě se děje

Další zprávy