Do Prahy přijede Michael Douglas. Bude točit kriminálku

ČTK ČTK, jla
22. 9. 2014 13:08
Od listopadu se bude v Praze natáčet nový film Unlocked britského režiséra Michaela Apteda s Michalem Douglasem a Orlandem Bloomem v hlavních rolích.
Michael Douglas
Michael Douglas | Foto: Reuters

Praha - Američané začnou v listopadu v Česku natáčet vysokorozpočtový film s Michaelem Douglasem, Orlandem Bloomem a švédskou herečkou Noomi Rapace. Natáčení začne 3. listopadu.

"Je to opravdu velký film s vysokým rozpočtem. V Česku utratí hodně přes sto milionů korun," říká Kevan Van Thompson ze společnosti Czech Anglo Production, který má tuzemské natáčení akčního kriminálního snímku na starost.

Chystá se teroristický útok na Londýn

Film s názvem Unlocked bude vyprávět příběh agentky CIA (Noomi Rapace), která nevědomky podává tajné informace teroristům. Začíná tak zváod s časem a Noomi musí zastavit chystaný teroristický útko na Londýn.

Unlocked produkuje Američan Lorenzo di Bonaventura, který má za sebou úspěšné projekty jako Transfomers, Hvězdný prach nebo Constatine.

Zájem zahraničních produkcí o natáčení v ČR roste stejně jako výdaje na filmové pobídky. Zatímco loni na ně bylo v rozpočtu vyčleněno 500 milionů, letos je to ještě o 300 milionů víc. Ministr kultury Daniel Herman už dříve prohlásil, že podobná částka by měla být k dispozici i v příštích letech.

Filmaři mohou díky pobídkám získat zpět 20 procent "uznatelných nákladů", které na výrobu snímku v ČR prokazatelně utratí.

 

Právě se děje

Další zprávy