Do Prahy míří Fleet Foxes, kapela se skvělými vícehlasy a odkazy na americký folkrock 60. let

14. 12. 2017 11:52
Hudební žně pokračují. Po oznámení tuzemských koncertů skupin Arcade Fire a Queens Of the Stone Age a silného line-upu festivalu Aerodrome nyní přichází na řadu americká indefolková skupina Fleet Foxes. V České republice zahraje poprvé 2. července 2018 v pražské Lucerně. Přiveze s sebou i nové album Crack-Up.
Video: Fleet Foxes / YouTube

Indiefolková akustická hudba kapely Fleet Foxes se vyznačuje harmonickými vícehlasy a melancholickou atmosférou. Zalíbit by se tak mohla třeba fanouškům kapely Mumford & Sons, Mamas and Papas nebo třeba Crosby, Stills, Nash & Young. 

Fleet Foxes se dali dohromady na předměstí Seattlu kolem roku 2006, kdy se zpěvák a kytarista Robin Pecknold na škole seznámil s kytaristou Skylerem Skjelsetem.

O dva roky později vydali EP Sun Giant a následně plnohodnotný debut. S druhou deskou Helplessness Blues se kapela rozrostla na šest členů. Nahrávka získala nominaci na Grammy. 

Třetí album Crack-Up, pojmenované podle stejnojmenné eseje F. Scotta Fitzgeralda, vyšlo letos. Do Prahy kapela přijede během letního turné. 

Vstupenky stojí 890 korun, později se cena zvýší na 990, resp. 1190 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy