Zaláskovaná plavovláska i Čapkovo štěňátko míří do Archy

Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky. Husa na provázku v Arše.
Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky.
Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky.
Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky.
Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky.
Foto: Divadlo Archa
Kultura Kultura
19. 2. 2014 16:25
Brněnská Husa na provázku představí v Divadle Archa inscenace Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky a Dášeňka aneb Psí kusy - Haf!

Praha - Brněnská Husa na provázku přijíždí do pražské Archy o víkendu hned se dvěma inscenacemi. Obě připomínají významná díla české literatury a filmu.

Remake slavné inscenace Lásky jedné plavovlásky - plavovlásky jedné lásky v režii Vladimíra Morávka lze vidět v Arše 23. a 24. února.

"Příběh Lásek jedné plavovlásky není jen anekdotou o dívce, která víc věřila, než myslela, a nýbrž hlavně a především podobenstvím, geniální metaforou o třeštivém a třpytivém a legračním fenoménu šedesátých let," říkají tvůrci inscenace věnované Miloši Formanovi.

Nejen dětské publikum si užije v sobotu 22. února odpoledne pohádkový kabaret Dášeňka aneb Psí kusy - Haf!

Autorská inscenace dvou protagonistů, Anežky Kubátové a Jiřího Jelínka hravou, zkratkovitou a imaginativní formou popisuje život štěněte i život se štěnětem. Odkazy na Čapkovu literaturu a životopis se proplétají s dojemnou situací dvou zestárnuvších milovníků psů.

Adaptace oblíbeného příběhu spisovatele Karla Čapka o životě štěněte foxteriéra je součástí několikaletého projektu Čapek na provázku: vedle Dášeňky se na scéně objevilo podobenství Ze života hmyzu, Hordubal nebo povídky Trapná muka.

 

Právě se děje

Další zprávy