Vrcholí divadelní sezona, premiéry budou mít Schillerova klasika, příběh z metra i špičkový tanec

ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 5. 2018 10:49
Necelé dva měsíce zbývají do divadelních prázdnin. Do té doby bude v Praze k vidění nové nastudování klasického dramatu Friedricha Schillera, inscenace pohybového souboru Spitfire Company či premiéra opery Nabucco v režii Josého Cury. Divadlo v Dlouhé chystá druhý režijní projekt dua Skutr, Letní shakespearovské slavnosti zase komedii s Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou.

Začali jsme zkoušet naši poslední letošní inscenaci... bit.ly/VÍTEJTE_V_THÉBÁCH v režii Daniela Špinara už v květnu ve Stavovském divadle!

Zveřejnil(a) Činohra Národního divadla dne NaN. undefined NaN

Moira Buffiniová: Vítejte v Thébách

Další premiérou Národního divadla bude poslední květnový den inscenace Vítejte v Thébách režírovaná šéfem činohry Danielem Špinarem. Britská politická hra vypráví o zdevastovaných Thébách, které se na nohy znovu snaží postavit prezidentka Eurydika. Ženu v čele státu však přichází "poučit" athénský vládce Théseus.

Autorkou osm let staré hry je dvaapadesátiletá britská dramatička Moira Buffiniová. Světovou premiéru mělo Vítejte v Thébách v londýnském Královském národním divadle.

"V režijním pojetí Daniela Špinara půjde o ostré drama, v němž vedle intrik a egoismu hraje velkou roli také idealismus a osobní kouzlo," slibují autoři.

Premiéry 30. a 31. května, reprízy 1., 12. a 17. června, Stavovské divadlo, Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy