VIDEO Monty Python mají úplně nový song před "poslední" show

Kultura Kultura
4. 4. 2014 14:59
Poslechněte si "novou" píseň kultovní skupiny komiků Monty Python, která chystá svou úplně "poslední" show na červenec v londýnské O2 Areně.
Podívejte se na novou píseň Monty Python The Silly Walks Song.

Londýn, Praha - Vstupenky na první "úplně poslední" Monty Python live show v londýnské 02 Areně sice zmizely už na podzim závratnou rychlostí, kultovní skupina komiků ale o sobě dává vědět u příležitosti zahájení prodeje na další reprízy také úplně novou písní The Silly Walks Song.

Je to první autorský materiál Monty Pythonů od roku 1999. Ovšem to není úplně přesná informace, protože se jedná o "vyčištěnou" verzi z alba Monty Python Sings (Again), které v remasterované podobě celé vyjde v květnu.

Fanoušci mimo britské ostrovy až donedávna žili v naději, že "poslední" show Monty Pythonů bude k vidění i jinde, organizátoři ale už nyní nadšení tiší s tím, že individuální projekty jednotlivých členů tuto možnost v následujících třech letech zcela vylučují.

Monthy Python se sejdou na jednom jevišti poprvé od roku 2009, kdy se potkali při čtyřicátém výročí založení skupiny v newyorském Ziegfield Theatre. Nicméně skromné tehdejší vystoupení se prý s připravovanou show prý vůbec nedá srovnávat.

Foto: Bontonfilm

"Bude to pravděpodobně naše poslední společné vystoupení... až do toho příštího. Ostatně už naše první turné jsme nazvali First Farewell Tour, takže nám nemůžete v tomto směru moc věřit. Ale zcela vážně máme všichni dost práce, takže tahle vystoupení budou na dlouhou dobu opravdu poslední. Asi tak do roku 2050," řekl Michael Palin v rozhovoru pro BBC.

"Bude to docela zkouška pro nás starce, ale budeme mít k dispozici i lékařskou pomoc," vtipkoval Palin. "Bude to legrace... Máme tanečníky, máme písně, všichni budeme hrát asi deset různých postav."

"Poslední show" Monty Pythonů se fanoušci dočkají 1. července v londýnské O2 Areně a pak ještě šestkrát na stejném místě až do 18. července. Vstupenky na zbylé show jsou ještě k dispozici od pátečního poledne.

Monty Python v Londýně: Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam a John Cleese drží na rukou herečku a spolupracovnici z časů Létajícího cirkusu Carol Clevela
Monty Python v Londýně: Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam a John Cleese drží na rukou herečku a spolupracovnici z časů Létajícího cirkusu Carol Clevela | Foto: Reuters

Britská komediální skupina (s americkým elementem v podobě animátora Terryho Gilliama) svým surreálným humorem a anarchistickým rozrušováním společenských tabu zrevolucionalizovala na konci šedesátých a začátku sedmdesátých let televizní produkci.

Svůj svérázný humor pak z pořadu pořadem Monty Pythonův létající cirkus úspěšně přenesli do tří celovečerních filmů Monty Python a Svatý Grál (1974), Monty Python: Život Briana (1979) a Monty Python: Smysl života (1983).

Další plány na společné projekty brzdily osobní ambice i úspěšné kariéry jednotlivých členů. Pokus o další reunion definitivně zmařila smrt Grahama Chapmana, který v roce 1989 zemřel na rakovinu.

 

Právě se děje

Další zprávy