V komedii duchové vystrašili všechny nájemníky. Ty nové si však oblíbí

ČTK ČTK
8. 10. 2022 7:00
Duchařskou komedii, ve které se odehrávají věci mezi nebem a zemí a jež vrcholí o Vánocích, tuto sobotu poprvé uvádí Městské divadlo Brno. Napsala ji čtyřiaosmdesátiletá britská autorka Pam Valentineová, svět obletěla pod anglickým názvem Spirit Level.

Městské divadlo Brno kus uvádí v režii Petra Gazdíka pod názvem Ti druzí. Po sobotní a nedělní premiéře na činoherní scéně následují nejbližší reprízy 18., 19., 20., 21. a 27. října.

Příběh se odehrává ve starém domě, kde se "potkávají" dva páry - mladá dvojice, která si budovu pronajme, a duchové původních, tragicky zahynulých majitelů. Nejrůznějšími zlomyslnými kousky už vystrašili všechny dřívější nájemníky. V těch nových však duchové najdou zalíbení, dokonce jim začnou pomáhat.

Podle dramaturga Jiřího Záviše hra připomíná prosté, ale podstatné věci, jako jsou láska, sounáležitost, porozumění a úcta, případně víra. "Jako správná romantická komedie nám odkazuje poselství, že budeme-li k sobě milí a zdvořilí, svět bude v pořádku," tvrdí Záviš. Podle něj komedie přináší divákům zážitek podobný pohlazení, "nikoliv sentimentálně slzavý, spíše veselý a trochu rošťácký". V této hře je plno světla, naděje a humoru, doplňuje dramaturg.

Dvojici duchů hrají Petr Halberstadt a Alena Antalová. Mladý pár ztvární Svetlana Janotová a Ondřej Halámek. V dalších rolích se představí Erika Kubálková, Tomáš Sagher a Johana Gazdíková.

 

Právě se děje

Další zprávy