SOUTĚŽ Vyhrajte lístky na Dolls. La Putyka hraje na Jatkách

Kultura Kultura
1. 11. 2014 17:02
Nabízíme pro tři výherce vždy dvě vstupenky na představení Dolls divadla La Putyka, které zahájí provoz prostoru pro nové umění Jatka78 v holešovické tržnici.
Akrobaté z Německa, Francie i Mexika vystoupí v představení Dolls divadla Cirk La Putyka
Akrobaté z Německa, Francie i Mexika vystoupí v představení Dolls divadla Cirk La Putyka | Foto: Aktuálně.cz

Soutěž - Užijte si s deníkem Aktuálně.cz jedinečné představení Dolls divadla Cirk La Putyka v jedinečném prostoru Jatka 78 v Holešovicích 9. listopadu. Na tři výherce čekají dva volňásky.

Podívejte se na uázku z představení Dolls divadla La Putyka.
Podívejte se na uázku z představení Dolls divadla La Putyka.

Stačí do středy 5. listopadu (do 12:00) zaslat správnou odpověď na soutěžní otázku uvedenou na konci textu na [email protected] s předmětem La Putyka a mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem. Jejich jména budou zapsaná na guestlistu.

Praha dostane 5. listopadu staronový prostor pro nové umění Jatka78. Přebudování prostorů dvou hal Pražské tržnice v Holešovicích inicioval přední český soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, který také v prostorách tržnice uvede svoji novou hru Dolls, jež mixuje několik žánrů - nový cirkus, akrobacii, loutky, pohybové divadlo i film.

V centru příběhu je panenka, dětská hračka, která je nejlepším kamarádem snad každého v útlém věku. Hračka je jediná, která nám opravdu rozumí, cestuje s námi po světě a je naší zpovědnicí. Skrze panenku se můžeme podívat do historie. V Dolls vystupují akrobaté z Německa, Francie a Mexika pod vedením choreografů Josefa Fručky a Lindy Kapetaney.

Zkušební provoz Jatek 78 nabídne i další akce. V první polovině listopadu zde vystoupí soubory 420People, Cirkus Tety, Body Voice Band a další. Režisérksá dvojice SKUTR zde uvede premiéru nového mezinárodního projektu Bouře volně inspirovaného stejnojmennou Shakespearovou hrou.

"Abychom prověřili možnosti prostoru, rozhodli jsme se pro zkušební provoz," vyvsvětluje manažer projektu Jatka78 Štěpán Kubišta a dodává, že po skončení zkušebního provozu čeká areál rekonstrukce, jež zachová historický industriální charakter obou hal.

V současné době je v hale veškeré zázemí, které by diváci mohli potřebovat včetně baru i galerie.

Soutěžní otázka
Kdy bylo uvedeno vůbec první představení souboru Cirk La Putyka?
a) 1999
b) 2005
c) 2009

 

Právě se děje

Další zprávy