Prokletí nefritového škorpiona. Divadlo na jeviště převede film Woodyho Allena

Prokletí nefritového škorpiona. Divadlo na jeviště převede film Woodyho Allena
Irena Vacková jako Laura Kensingtonová a Zdeněk Trčálek v roli Cecila Winstona Briggse.
Zdeněk Trčálek jako Cecil Winston Briggs a Jitka Hlaváčová v roli Bett Ann Fitzgeraldové.
Zleva Zdeněk Trčálek jako Cecil Winston Briggs, Pavel Šupina v roli Herba Coopersmithe a Jiří Hejcman jako Liam Coopersmith.
Zdeněk Trčálek jako Cecil Winston Briggs a Jitka Hlaváčová v roli Bett Ann Fitzgeraldové.
Foto: ČTK
ČTK ČTK
10. 6. 2020 16:36
Slovácké divadlo v Uherském Hradišti tuto sobotu uvede premiéru komedie Prokletí nefritového škorpiona od Woodyho Allena. Půjde o letošní třetí premiéru, režie se ujal Zdeněk Dušek.

Inscenace měla mít premiéru ve druhé polovině března, to se však nestalo kvůli pandemii koronaviru. "Ihned jak se uvolnila vládní opatření, jsme se k ní vrátili a jsem moc rád, že ji do prázdnin stihneme premiérovat, navíc před plným hledištěm," vzkazuje ředitel divadla Michal Zetel.

Prokletí nefritového škorpiona je původně americká filmová komedie z roku 2001, kterou napsal, režíroval a hlavní roli v ní ztvárnil Woody Allen. Česká kina ji uvedla pod názvem Prokletí žlutozeleného škorpióna. Odehrává se ve 40. letech minulého století v New Yorku a vypráví o úspěšném vyšetřovateli pojistných podvodů a manažerce zaměřené na efektivitu práce.

Allenův film česká kina uvedla pod názvem Prokletí žlutozeleného škorpióna. | Video: YouTube Movies

"Během vystoupení eskamotéra jsou zhypnotizováni pomocí šperku, nefritového škorpiona, a následně plní eskamotérovy úkoly, v jeho prospěch loupí šperky a další cennosti," popisuje herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Hlavní roli Cecila Winstona Briggse, kterého ve filmu hrál Allen, ztvární Zdeněk Trčálek, Bett Ann Fitzgeraldovou pak zpodobí Jitka Hlaváčová.

"Natočené vlasy, vysoké pasy, malé kloboučky ve vlasech, všechno velmi elegantní, to si opravdu užívám," říká Hlaváčová, jejíž postavu na plátně hrála Helen Huntová. Kromě kostýmů se dobovost projeví v hudbě a scéně. "Primárně nám ale nejde o to, předložit divákům historismus. Spíš současnost," doplňuje režisér Zdeněk Dušek.

 

Právě se děje

Další zprávy