Derniéra Ovčáčka čtveráčka bude v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Vyprodáno bylo za osm minut

ČTK ČTK
29. 11. 2016 14:45
Pražská představení "nekorektního kabaretu" Městského divadla Zlín Ovčáček čtveráček byla v úterý vyprodána za osm minut, sdělila mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová. Kabaret vznikl spontánně na konci října, v Praze bude mít derniéru 6. února v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích.
Foto: Městské divadlo Zlín

Kabaret Ovčáček, čtveráček Městského divadla Zlín vyrazí i mimo domovskou scénu, ovšem zdaleka ne do tolika měst, kolik projevilo o představení zájem, pouze do Brna, Ostravy a Prahy.

Dvě pražská představení se uskuteční 6. února 2017  v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích. "Na každé představení bylo asi 250 míst, všechna byla vyprodána za několik minut," uvedla Jurčová.

Městské divadlo Zlín pojede s "Ovčáčkem" i 7. ledna do Brna, lístky na tamní představení byly prodány za půl hodiny. Kabaret lidé uvidí i 29. ledna v Ostravě, lístky by se měly prodávat již brzy.

Divadelníci jím reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání, ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevuje i dalajláma, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka.

Kabaret zachycující prezidentova mluvčího jako svérázného hrdinu nynější doby měl premiéru ve Zlíně na začátku listopadu, divadlo od té doby přidalo řadu repríz, vždy byly okamžitě vyprodány. Divadlo pozvalo Jiřího Ovčáčka již na premiéru, nepřijel však a "angažovaným divadelníkům" popřál hodně zdaru. Nyní jej divadelníci opět zvali na derniéru. "Zatím nemáme žádnou reakci," řekla Jurčová.

Za autorstvím kabaretu stojí skupina undergroundových vtipálků z řad divadelníků, která si říká Pia Fraus. Hlavní roli hradního mluvčího ztvárnil Marek Příkazký.

Neustále se bavíme o tom, jak hru Ovčáček čtveráček ukončit se ctí, nebaví nás myšlenka dělat z toho byznys, říká ředitel divadla Petr Michálek. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy