Pod širým nebem létají nože i artisté. Do Prahy se vrátil festival bratří Formanů

ČTK ČTK
27. 6. 2022 18:47
Už popáté Divadlo bratří Formanů pořádá venkovní pražský festival divadla, nového cirkusu, hudby i výtvarného umění nazvaný Arena. Koná se na méně využívané smíchovské náplavce a do soboty 2. července opět nabízí hlavně zahraniční novocirkusové soubory.

Novinkou jsou víkendové divadelní pohádky pro nejmenší. Nechybí ani umělecké dílny, hudební program či speciální den ukrajinských umělců. Ten je naplánovaný na pátek 1. července, uskuteční se na palubě divadelní Lodi Tajemství. Bude "otevřena ukrajinským kumštýřům, které ruská okupace a nelidská agrese vyhnala z jejich domovů a přístavů na širý oceán", uvádějí pořadatelé.

Letošní program zahrnuje sedm inscenací, mezi nimi nové počiny souborů Rasposo a Circus Ronaldo, autorskou one man show člena populárního Cirque Trottola s živým překladem Petra Formana přímo na jevišti či venkovní show od francouzských Les P'tits Bras se vzdušnou akrobacií.

Francouzský soubor Rasposo diváky uvítá v parku na smíchovském Hořejším nábřeží s projektem Oraison plným akrobatů, létajících nožů a s tajemným bílým klaunem. Hned vedle rozloží stan belgický Circus Ronaldo s novinkou o střetu cirkusových generací nazvanou Sono io?.

Pod širým nebem budou létat artisté ze souboru Les P'tits Bras v inscenaci o životě v zákulisí Bruits de Coulisses.

Představení se konají ve stanech, pod širým nebem v parku na Hořejším nábřeží, na náplavce i na Lodi Tajemství. Ta jako každý rok kotví přímo u náplavky a poskytuje prostor nejen pro vystoupení, ale také pro hudební program či odpočinek s výhledem na Prahu.

Artisté ze souboru Les P'tits Bras uvádějí inscenaci o životě v zákulisí Bruits de Coulisses. | Video: Double Take Cinematic Circus
 

Právě se děje

Další zprávy