Pavel Liška už nechce být nikdy sám, vzal si proto rukojmí. Ve městě se ale začali ztrácet lidé

Pavel Liška už nechce být nikdy sám, vzal si proto rukojmí. Ve městě se ale začali ztrácet lidé
Pan Meier (Pavel Liška) už má dost samoty ve velkoměstě. Chce s někým sdílet svůj život. Na ulici s pistolí v ruce proto vezme rukojmí. Je to jistý pan Schulz (Josef Polášek), mimochodem Liškův kolega z HAMU i z HaDivadla. Pan Meier se o pana Schulze stará a chce si s ním vyprávět.
Podivného chování ve vedlejším bytě si brzy všimne rovněž osamělá paní Müllerová (Zuzana Bydžovská). Rozhodne se za panem Meierem vypravit. Beztak mu upekla koláč a ráda by ho přesvědčila, aby předstíral jejího snoubence, až přijedou rodiče.
Paní Müllerová brzy rukojmího odhalí, ač je pan Schulz zastlán v posteli. Díky ní zase vidí a může hýbat rukama. To pana Meiera zpočátku znervózní...
...nakonec si však všichni pěkně pohovoří u jednoho stolu o svých životech a samotách. Paní Müllerová začne pana Schulze panu Meierovi závidět a ráda by si taky vzala nějaké rukojmí. Ačkoliv jak říká, není ani moc malá, ani moc velká, ani moc mladá, ani moc stará, ani moc ošklivá, nemůže k sobě najít partnera. Jinou možnost než rukojmí nevidí.
Foto: Richard Kocourek, Divadlo Kalich
Richard Kocourek/ Divadlo Kalich, hrz
Aktualizováno 20. 4. 2016 22:34
Divadlo Kalich uvedlo v režii Petra Novotného hořkou absurdní komedii Už nikdy sám! německého režiséra a dramatika Marca Beckera. Ten v ní řeší fenomén osamělosti lidí ve velkoměstech. Hlavní hrdina, pan Meier (Pavel Liška), se rozhodne řešit svou samotu tím, že si vezme na ulici rukojmí. Jeho čin se stane inspirací pro další singles a po městě se najednou začnou ztrácet desítky a desítky občanů.
 

Právě se děje

Další zprávy