Ovčáčka čtveráčka vidělo v kinech téměř 18 tisíc lidí. Na konci se nadšeně tleskalo

13. 2. 2017 16:13
Derniéra kabaretu Ovčáček čtveráček se přenášela do 70 kin po celé republice. Tržby dosáhly necelých čtyř milionů korun. "Že bude mít Ovčáček čtveráček takto grandiózní finále, by nás před necelými čtyřmi měsíci, kdy celý nápad překotně vznikal, ani ve snu nenapadlo," řekl režisér inscenace Petr Michálek.
Foto: Ludvík Hradilek

Satelitní přenos kabaretu zlínského divadla Ovčáček čtveráček vidělo v kinech 17 652 diváků. Divácky úspěšný nekorektní kabaret se trefuje do některých představitelů politické scény a zejména do mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka.

Derniéra se uskutečnila 7. února v pražském Divadle Za plotem, satelity ji přenášely do 70 kin v zemi. Hrubé tržby Ovčáčka čtveráčka v kinech dosáhly na tři a tři čtvrtě milionu korun, sdělila Jana Stránská, zástupkyně distribučního labelu prenosydokin.cz, který byl producentem přenosu.

"Na 13 tisíc diváků zhlédlo samotný přímý přenos vysílaný z areálu bohnické léčebny v Praze, zbytek pak viděl záznamy promítané v ten samý den bezprostředně po konci přímého přenosu. Divadlo tím více než ztrojnásobilo celkový počet diváků této inscenace, neboť premiéru a reprízy ve Zlíně a zájezdová představení v Brně, Ostravě a Praze vidělo v divadlech diváků 5100," uvedla Stránská.

Podle ní tak vznikl rekord v počtu diváků sledujících přímý satelitní přenos v českých kinech. "Zcela vyprodáno bylo v Brně, Českých Budějovicích, Jihlavě, Olomouci, Opavě, Pardubicích, Plzni, Praze, Říčanech, Semilech, Slaném, Uherském Hradišti, Vsetíně, Valašských Kloboukách a Zlíně," uvedla Stránská.

"Že bude mít Ovčáček čtveráček takto grandiózní finále, by nás před necelými čtyřmi měsíci, kdy celý nápad překotně vznikal, ani ve snu nenapadlo," uvedl režisér inscenace Petr Michálek, který je také ředitelem Městského divadla Zlín.

Zástupci kin si podle ní přenos pochvalovali. "Atmosféra přenosu byla velmi příjemná, diváci se k nám sjeli z celého okolí. Během přenosu se publikum smálo a při závěrečných titulcích vypuknul nadšený potlesk," uvedl zástupce Kina Radnice v Jablonci nad Nisou.

Neustále se bavíme o tom, jak hru Ovčáček čtveráček ukončit se ctí, nebaví nás myšlenka dělat z toho byznys, říká ředitel divadla Petr Michálek. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy