Malkovich bude hrát hudebního kritika. Vystoupí v kroměřížské zahradě

ČTK ČTK
22. 12. 2021 19:14
Hollywoodský herec John Malkovich příští léto vystoupí v Kroměříži. Osmašedesátiletý umělec ztvární 26. července zatrpklého hudebního kritika v inscenaci nazvané The Music Critic.
Hvězdou představení The Music Critic je herec John Malkovich. | Video: Alexej Igudesman

Hrát se bude pod širým nebem v Podzámecké zahradě, oznámili ve středu pořadatelé a ředitel Správy Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Jiří Uhlíř.

Autor hry, osmačtyřicetiletý houslista, skladatel a dramatik Alexej Igudesman dle pořadatelů stvořil jízlivý mix nejhorších hudebních kritik, které byly za poslední staletí napsány o řadě největších děl klasické hudby.

"John Malkovich, vybavený frivolní hrou hudebních urážek, vklouzne do role zlého kritika, jenž věří, že hudba Beethovena, Chopina, Prokofjeva a dalších velikánů je únavná a ponurá," avizují pořadatelé. Vstupenky v cenách 2590 až 3490 korun jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Hra The Music Critic bude uvedena v původním znění, tedy v angličtině. Český překlad obstará titulkovací zařízení. Kromě Malkoviche a houslisty Igudesmana na jevišti stanou čtyři další hudebníci.

Představení bude podle pořadatelů jedním z vrcholů příští kulturní sezony na kroměřížském zámku. Za další lze považovat plánované vystoupení ukrajinského tanečníka Sergeje Polunina, který se v Podzámecké zahradě představí o tři dny dříve v tanečním dramatu Rasputin.

Američan John Malkovich je uznávaný herec, režisér, divadelní výtvarník a producent. Účinkoval ve více než 70 filmech a je držitelem několika významných cen. Dvakrát byl nominován na Oscara. Na 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech získal cenu Křišťálový globus za celoživotní přínos kinematografii.

 

Právě se děje

Další zprávy