Letní Letnou zahájí provazochodkyně, přes Vltavu projde po 350 metrů dlouhém laně

ČTK ČTK
30. 7. 2019 14:33
Přechodem přes Vltavu ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů odstartuje přespříští středu 14. srpna další ročník mezinárodního festivalu Letní Letná, který potrvá do 1. září.

Provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongongaová z francouzského souboru Cie Basinga se českému publiku představila již před šesti lety, kdy při festivalu vystoupala na vrchol šapitó.

Tentokrát její procházka po laně povede od Právnické fakulty přes Vltavu až do Letenských sadů. Stane se tak za doprovodu živé hudby, která provazochodkyni celou dobu bude hrát do rytmu.

Přímo na Letné pak má zahájení festivalu pokračovat několika představeními pod širým nebem. Akrobatickou show volně inspirovanou šamanismem a mystikou uvede uskupení Blackout Paradox.

Nové pouliční představení Cink The Universe představí dvojice mladých performerů Zuzana Drábová a Jan Jirák. Ve festivalovém baru následně zahraje argentinsko-španělská kapela La Orquesta Informal.

Na Letní Letnou se vrátí oblíbení kanadští vousáči ze souboru Cirque Alfonse s novou inscenací Tabarnak.

Trojice akrobatů z jiného souboru Théâtre d'Un Jour roku 2011 oslovila publikum akrobatickými výkony, ladnými piruetami a salty i zdánlivě nekonečnými lidskými pyramidami. Ve své novince s názvem Strach - A Fear Song ke spolupráci přizvou sopranistku Julii Calbeteovou. Její zpěv představení doprovodí.

Premiéru nové inscenace nazvané Hrdinové uvedou populární tuzemští Losers Cirque Company.

Cirk La Putyka dorazí na Letnou s letošní novinkou Isole, která návštěvníky přenese "na místo plné radosti a hravosti, překypující rozmanitou hudbou v nejrůznějších podobách", jak uvádějí pořadatelé.

Holektiv představí dobové zpracování příběhu první české pilotky s názvem Božena. A divadlo Vosto5 pro změnu vzdá hold Hančovi a Vrbatovi v loutkohereckém představení Slzy ošlehaných mužů.

 

Právě se děje

Další zprávy