Letní Letná představila všechny zahraniční hvězdy. Přijedou i akrobati, kteří milují poutě

Kultura Kultura
22. 3. 2018 11:50
Patnáctý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná, který se bude konat od 15. srpna do 2. září 2018, oznámil všechny zahraniční hvězdy. Nejvíc jich přijede ze země novému cirkusu zaslíbené - z Francie.
Francouzský soubor Akoreacro.
Francouzský soubor Akoreacro. | Foto: Letní Letná

Se zbrusu novým představením, které bude mít v létě evropskou premiéru v Antverpách a na Letní Letné a které prozatím nemá jméno, přijede na Letní Letnou francouzský soubor Akoreacro. Představení kombinuje akrobacii, humor, pouťovou poetiku a živou hudbu.

"V cirkusu hledáme zbytky lidového umění, na které jsme na scénách s pozlátkem už zapomněli. Sníme o kulaté scéně připomínající antickou arénu. Sníme o pouťové oslavě plné veselí, které v nás pohled na šapitó okamžitě vyvolává," říká člen souboru Jeff Pyka.

Z Francie pochází i soubor Bêtes de foire - petit theatre de gestes, který v rodinném šapitó před očima diváků oživuje svět kočovného cirkusu. "Jejich malý cirkus je velkým monumentem poezie a kreativity. S jemností a přirozeností kombinují klaunskou komiku, žonglování, kouzla i loutky," lákají organizátoři Letní Letné.

Už dříve oznámili účast francouzského souboru Baro d’Evel Cirk Cie s představením Bestias, které je založené na interpretaci "zvířete v nás". Do Prahy se vrací také akrobati z Cirque Inextremiste s novým představením Extensions, kde bude hrát hlavní roli bagr.

 

Právě se děje

Další zprávy