Jihlavské divadlo povede Zetel. Udělalo obrovský posun, říká

ČTK ČTK
3. 5. 2022 14:56
Horácké divadlo Jihlava změní uměleckého šéfa. Michala Skočovského od července nahradí režisér Michal Zetel, který poslední dobou pracoval pro Slovácké divadlo v Uherském Hradišti.
Zleva ředitel Horáckého divadla Ondrej Remiáš, nový umělecký šéf Michal Zetel, dramaturgyně Barbora Jandová a dramaturg Jaroslav Čermák.
Zleva ředitel Horáckého divadla Ondrej Remiáš, nový umělecký šéf Michal Zetel, dramaturgyně Barbora Jandová a dramaturg Jaroslav Čermák. | Foto: ČTK

"Pro mě za posledních deset let udělalo Horácké divadlo obrovský posun, který nechci hodnotit, ale dnes je prostě na divadelní mapě České republiky poměrně výrazně znát. To je ta věc, která mě přilákala," říká Zetel.

Ten podle ředitele Horáckého divadla Ondreje Remiáše zajistí kontinuitu práce jihlavské scény, která mu není neznámá.

Jedenačtyřicetiletý Zetel s Horáckým divadlem jako režisér poprvé spolupracoval před více než deseti lety, loni v Jihlavě jako hostující režisér nazkoušel komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku.

Absolvoval činoherní režii na JAMU, kde dnes vyučuje. Funkci vedoucího ateliéru muzikálového herectví ukončí s aktuálním akademickým rokem. "Nadále ale zůstávám proděkanem pro uměleckou činnost," upřesňuje Zetel.

V letech 2015 až 2020 byl ředitelem Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Předtím se podílel na založení olomouckého Divadla Tramtarie a brněnského Buranteatru, kde deset let působil na pozici uměleckého šéfa a kmenového režiséra.

Horácké divadlo do příští 83. sezony vstoupí také s obměněným souborem. Posílí ho herci František Maňák a Vít Hofmann. Angažmá naopak ukončí Michal Kraus, Sára Venclovská a Alexandra Palatínusová. "Všichni tři budou dohrávat v Horáckém divadle Jihlava své aktuální role a spolupracovat s divadlem jako hosté," doplňuje mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Michal Zetel v Jihlavě nahradí svého někdejšího žáka z Janáčkovy akademie múzických umění Michala Skočovského. Uměleckým šéfem Horáckého divadla byl od roku 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy