Foto: La Putyka naplní Jatka78 divadlem. Duše zvířat odešly

Podívejte se na slavnostní otevření prostoru Jatka 78.
Okolní prodejci se nestačí divit velkému zájmu návštěvníků. Fronta se tvoří ještě před zavřenými dveřmi.
Zájem o kulturní akci nevídaný.
U vchodu již vítá návštěvníky principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák.
Jedna z hal se již plní lidmi. U stropu visí zavěšena opičí žena.
Foto: Vojtěch Marek
Vojtěch Marek Vojtěch Marek
Aktualizováno 6. 11. 2014 22:53
Prostor pro nové umění Jatka78 má za sebou slavnostní otevření a nebývalý zájem diváků. Podívejte se, co je možné vytvořit v holešovické tržnici.

Fotogalerie - Haly číslo sedm a osm v Holešovické tržnici sloužily po dlouhá léta jako jatka. Pod taktovkou principála souboru Cirk La Putyka Rosti Nováka se změnila na centrum pro nové umění.

Na zahájení hned od 6. do 10. listopadu naváže nejnovější představení Dolls Cirku La Putyka, které spojuje několik žánrů - nový cirkus, akrobacii, práci s loutkami a předměty, pohybové divadlo, moderní technologie i film.

V rámci Preview, neboli zkušebního provozu, na Jatkách78 dále do 19. prosince uvede například režijní dvojice SKUTR premiéru nového mezinárodního projektu Bouře, taneční soubor 420PEOPLE speciální večer “The Best Of” s hosty, Činoherák Ústí inscenaci Klub rváčů nebo choreografka Lenka Vagnerová se svým souborem představení Mah Hunt a Jezdci.

Místo v tomto prostoru najdou i zahraniční novocirkusoví umělci - jednorázový projekt Analog plný prvotřídní akrobacie i švédská trojice Sisters. Dále vystoupí například divadlo VOSTO5, Bratři v tricku, Body Voice Band a další. Návštěvníci zde i během zkušebního provozu, který zakončí 5 speciálního kabaretu Cirk La Putyka, najdou veškeré zázemí - nejen bar, ale třeba i galerii.

 

Právě se děje

Další zprávy