Do Prahy se sjeli mistři pantomimy na ozvěny Mime festu

ČTK ČTK
17. 10. 2014 17:49
Ozvěny mezinárodního festivalu pantomimy Mime fest, který se konal v září v Poličce, přivezly do Prahy kontroverzního klauna Red Bastard i mimy z Francie.
Německo-francouzské duo Bodecker & Neander v Praze předvede svoji show Deja-vu?
Německo-francouzské duo Bodecker & Neander v Praze předvede svoji show Deja-vu? | Foto: Mime fest

Praha - Mezinárodní festival pantomimy Mime Fest, jehož třetí ročník se konal v září v Poličce, se poprvé uskuteční od 17. do 22. října také v Praze. Přiveze mistry tohoto oboru Michaela Trautmana, Reda Bastarda a dvojici Bodecker & Neander.

"Do hlavního města festival rozšiřujeme kvůli velké poptávce a také proto, že pro mnohé umělce je to pocta hrát v Praze," řekl umělecký šéf a dramaturg Mime Festu Radim Vizváry.

Podívejte se na ukázku z představení Michaela Trautmana King´s Pong Ping Pong Rodeo plné nevídaných situací a nápadů.
Podívejte se na ukázku z představení Michaela Trautmana King´s Pong Ping Pong Rodeo plné nevídaných situací a nápadů.

V Paláci Akropolis se vůbec poprvé před českým publikem představí tři zahraniční hvězdy současné pantomimy a klaunerie. Michael Trautman s představením založeným na neuvěřitelném žonglování s pingpongovými míčky, německo-francouzská dvojice Bodecker & Neander s vizuálním a vtipným představením Deja-vu? a nakonec syrový a provokativní americký klaun Red Bastard.

Od 17. do 19. října budou zahraniční části předcházet tři večery s českou pantomimou ve Studiu Alta - se soubory Mime Prague, Mime Fatale a s mistrem české pantomimy Borisem Hybnerem.

Komediální one-man show i německo-francouzští mimové

Trautman představí českému publiku svou nejnovější komediální one-man show King´s Pong Ping Pong Rodeo plnou nevídaných situací a nápadů. Na jeho kontě je řada cen, vystupoval na prestižních scénách a festivalech po celém světě.

Red Bastardova one-man show v typickém červeném kostýmu je plná syrové konverzace, provokace, humoru a improvizace. Do Čech přijíždí vůbec poprvé.
Red Bastardova one-man show v typickém červeném kostýmu je plná syrové konverzace, provokace, humoru a improvizace. Do Čech přijíždí vůbec poprvé. | Foto: Mime fest

Členové německo-francouzské dvojice Bodecker & Neander byli studenty a později asistenty legendárního mima Marcela Marceaua. V představení Deja-vu? udržují a mistrovsky rozvíjejí jeho odkaz a zároveň diváka těší vizuální stránkou, zábavou a emocemi. Jejich umění zhlédli diváci ve třech desítkách zemí Evropy, Asie a Jižní a Severní Ameriky.

Zahraniční program pražského Mime Festu vyvrcholí 22. října produkcí amerického klauna Erika Davise, alias Red Bastarda. Jeho one-man show v typickém červeném kostýmu je plná syrové konverzace, provokace, humoru a improvizace. Davis vyhrál v roce 2010 cenu Zlatý nos za klauna roku (Golden Nose for Clown of the Year) a stal se finalistou v soutěži NY Comedy Festival's Andy Kaufman Award. Je zakladatelem a jednou z vůdčích osobností newyorského divadelního festivalu klaunů.

Celý festival uzavře ve stejný večer představení Antiwords souboru Spifire Company, které je ovlivněno dílem Václava Havla. Především jeho hrou Audience a jejím legendárním zpracováním režiséra Jiřího Menzela.

 

Právě se děje

Další zprávy