Divadlo Bez zábradlí kvůli pandemii přerušuje činnost, začne hrát až v dubnu

ČTK ČTK
24. 1. 2022 15:27
Až do konce března přestává hrát Divadlo Bez zábradlí. Kvůli nemoci covid-19 jsou někteří členové souboru v izolaci či karanténě, panuje také obava, že v době rostoucích počtů nakažených koronavirem se lidé budou návštěvy pražské scény obávat.
Divadlo Bez zábradlí sídlí v pražské Jungmannově ulici.
Divadlo Bez zábradlí sídlí v pražské Jungmannově ulici. | Foto: ČTK

"Ačkoli vládní opatření v boji s pandemií již nezakazují pořádat hromadné kulturní akce, prochází Divadlo Bez zábradlí nejtěžším obdobím celého dvouletého boje s nákazou a jejími důsledky," říká jeho mluvčí Nikol Kouklová.

Podle ní obavy diváků z návštěvy divadel podporují někteří vědci, lékaři či politici, kteří občany od návštěv kulturních akcí odrazují. "Výsledný pokles návštěvnosti, a tedy i tržeb, je pro soukromá divadla, odkázaná dominantně na příjmy z prodejů vstupenek, devastující," zdůrazňuje.

Výjimkou ze zavřeného divadla budou podle ředitele Divadla Bez zábradlí Josefa Heřmánka koncerty písničkáře Jarka Nohavici, které se podle plánu uskuteční 6. a 7. února. "Diváci, kteří si zakoupili vstupenky na přesunutá či zrušená představení, budou v nejbližších dnech informováni o jejich nových termínech," dodává Heřmánek.

Kvůli dopadům pandemie program upravují i další pražské scény. Divadlo na Vinohradech minulý týden oznámilo, že až do odvolání ruší všechna představení. Kromě hostujících souborů nehrálo také Švandovo divadlo, 12 představení zrušila Městská divadla pražská. Změny hlásilo Divadlo Na zábradlí i některé brněnské scény.

Pražské Národní divadlo po dobu pandemie uzavřelo denní pokladny Stavovského divadla a Státní opery. Večerní pokladny všech scén však zůstávají v provozu. Pro osobní nákup a vyzvedávání vstupenek nebo zboží z e-shopu mají diváci využívat hlavní pokladnu Národního divadla na Nové scéně.

 

Právě se děje

Další zprávy