Cirk La Putyka uvede představení Batacchio, ve kterém se objeví břichomluvci a iluzionisti

ČTK ČTK
4. 5. 2017 9:12
Špičkový český soubor nového cirkusu Cirk La Putyka představí 12. května v prostoru Jatka 78 inscenaci s názvem Batacchio. Má být jedinečnou podívanou ve stylu komediálních show minulých století. Autorem projektu je finský režisér Maksim Komaro, vůdčí osobnost severského nového cirkusu.
La Putyka trénuje nové představení.
La Putyka trénuje nové představení. | Foto: La Putyka

"Cirk La Putyka zve diváky na netradiční cestu do dob, kdy staré kočovné společnosti ve svých představeních spojovaly všemožné druhy lidských dovedností a výtvorů. Batacchio kolísá mezi skutečností a iluzí, pobaví i překvapí diváky všech generací. Nebude chybět akrobacie, tanec a originální hudba od Jana Balcara," řekla mluvčí La Putyky Klára Nechanická.

Podle režiséra Komara projekt propojí nový cirkus i s disciplínami, jako jsou břichomluvectví a iluzionismus. "Všechny triky vychází z metod 19. století. Pro jejich realizaci proto nebudeme využívat současnou techniku," řekl. Představení bude založené jen na dovednostech účinkujících a na kouzlech, která sami dokážou předvést.

Premiéra inscenace Batacchio je podle Nechanické vrcholem letošní sezony souboru. Navazovat na ni bude mezi 13. až 18. květnem pět repríz.

 

Právě se děje

Další zprávy