Cameronův Avatar se stane atrakcí v Cirque du Soleil

Kultura Kultura
Aktualizováno 30. 5. 2014 12:21
Režisér James Cameron se spojí při produkci Avatara s cirkusově-divadelní společností Cirque du Soleil, o níž před dvěma lety natočil film.
Avatar (2009).
Avatar (2009). | Foto: Profimedia.cz

Praha, Montreal - Režisér dvou nejvýnosnějších snímků všech dob James Cameron (Avatar, Titanic) bude partnerem společnosti Cirque du Soleil, která převede slavnou sci-fi v živou podívanou pro arény po celém světě. Oznámili to ve čtvrtek v Montrealu ředitel Cirque du Soleil Daniel Lamarre spolu s Jamesem Cameronem.

Turné má začít na konci roku 2015, tedy ještě před premiérou prvního ze tří filmových pokračování Avatara, které je naplánované na prosinec 2016.

Podívejte se na ukázku ze snímku Worlds Away, který o Cirque du Soleil natočili James Cameron (Avatar) a Andrew Adamson (Shrek).
Podívejte se na ukázku ze snímku Worlds Away, který o Cirque du Soleil natočili James Cameron (Avatar) a Andrew Adamson (Shrek).

Cameron a Cirque du Soleil již spolupracovali na 3D dokumentárním filmu Cirque du Soleil: Vzdálené světy. Kanadský filmař snímek produkoval, režisérem byl Andrew Adamson, tvůrce prvních dvou filmů série o Shrekovi.

"V průběhu let jsem poznal zcela mimořádné schopnosti a tvůrčí síly Cirque du Soleil," řekl Cameron, který spolupráci oznámil na konferenci C2MTL Commerce and Creativity Conference v Montrealu. "Vím, že sdílíme společný cíl přenášet diváky na jinou úroveň zážitků."

Filmové studio Twentieth Century Fox, který stojí za produkcí Avatara, se na projektu bude také podílet. "V době, kdy se těšíme na jiné dimenze tří nových Avatarů v kinech, nás těší i dohoda s průkopníky divadelní zábavy Cirque du Soleil," řekl CEO studia Jim Gianopulos.

James Cameron připravuje tři pokračování Avatara. Hvězda filmu Sam Worthington loni řekl, že se filmy dostanou na plac v říjnu 2014. A mezi prosincem 2016 a 2018 budou pak zúčastnění doufat, že se projekt přiblíží celosvětovému úspěchu prvního dílu, který se do kin dostal v roce 2009 a vydělal 2,7 miliard dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy