Diváci mají rádi Star Wars, ne kovboje

11. 1. 2006 13:00
Los Angeles - V úterý byly uveřejněny výsledky ankety People's Choice, které odráží mínění diváků na nejlepší film roku.

Podívejte se na NOVÉ VIDEO o udílení cen People´s Choice.

Zatímco asociace filmových kritiků ve svých anketách vyzdvihují klubové filmy jako Zkrocená hora nebo Capote, diváci v internetovém hlasování dali přednost výpravnému poslednímu dílu eposu o Hvězdných válkách Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů.

Star Wars byly oceněny jako oblíbený film a také jako nejlepší filmové drama. Nesvadbovi se stali nejoblíbenější komedií a Karlík a továrna na čokoládu nejlepším rodinným filmem.

Režisér George Lucas
Režisér George Lucas | Foto: Profimédia

Tvůrce Hvězdných válek George Lucas při přebírání ceny řekl, že má pro něj zvláštní význam, protože ji neurčují kritici a novináři, ale sami diváci. "Kritici mě nemají zrovna v oblibě, ale kdo je poslouchá," řekl. "Dělám filmy pro vás. Hlavní slovo mají diváci."

Oblíbenou filmovou hvězdou mezi muži se stal Johnny Depp a nejlepším hercem Brad Pitt. Oblíbenou hvězdou byla také zvolena Sandra Bullocková a herečkou Reese Witherspoonová, která hrála zpěvačku June Carterovou Cashovou v  životopisném snímku Walk the Line.

Nominace v jednotlivých kategoriích dělají editoři týdeníku Entertainment Weekly. Fanoušci pak o vítězích hlasují na internetu.

V hudebních kategoriích se vítězkou stala zpěvačka Kelly Clarksonová, někdejší vítězka soutěže American Idol (americká obdoba Česko hledá superstar), a countryový zpěvák Tim McGraw. Za nejlepší skupinu fanoušci vybrali rockery Green Day a nejoblíbenějším turné roku se staly koncerty U2.

 

Právě se děje

Další zprávy